17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialDerbiul extremelor

Derbiul extremelor

FC Farul Constanţa şi Săgeata Năvodari se întâlnesc în această seară într-o partidă care opune două formaţii cu obiective total diferite.

La finele acestei săptămâni se joacă etapa cu numărul 24 din Liga a II-a la fotbal. Prologul rundei se dispută la Constanţa, unde FC Farul întâlneşte Săgeata Năvodari. Partida se va desfăşura în nocturnă, cu începere de la ora 19.00. Întâlnirea dintre cele două formaţii constănţene este una a extremelor. În timp ce FC Farul luptă în fiecare săptămână pentru a fi programată şi a se menţine în eşalonul secund, Săgeata vrea să acceadă în Liga I. Trupa condusă de Aurel Şunda este pe loc promovabil, însă FRF nu le-a acordat drept de promovare. Oficialii năvodărenilor duc o luptă pentru anularea acestei decizii, la fel cum cei ai marinarilor luptă pentru evitarea desfinţării.

Dincolo de aspectele menţio-nate mai sus, în meciul din această seară se vor înfrunta două formaţii aflate la cei doi poli ai clasamentului. Săgeata este pe 2, cu 50 de puncte acumulate, în timp ce Farul se zbate în subsolul ierarhiei, locul 12, cu doar 27 de puncte. Mai mult, marinarii sunt în cădere liberă, ultimele trei jocuri fiind cedate de aceştia. Tehnicianul Gheorghe Butoiu semnalează acest aspect, pe care îl leagă de lipsa de atitudine a unor jucători: „Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar în ultimele trei etape au fost la pământ. Cred că din actualul lot doar vreo cinci jucători ar merita să rămână în vară şi să facă faţă luptei pentru promovare. Îmi pare rău pentru că le-am spus tuturor că fiecare meci este un nou examen. Nu au înţeles că venirea la Farul este o şansă mare, pentru că pot juca la acest nivel. Nu vor sau nu pot. Cu această atitudine, la finelecampionatului, când vom trage linie, nu vor mai juca nici măcar la judeţ”.

De partea cealaltă, Săgeata este hotărâtă să vină la Constanţa pentru a obţine cele trei puncte puse în joc şi a rămâne astfel pe locul ce le-ar putea asigura promovarea în eşalonul de elită al fotbalului românesc.

Viitorul întâlneşte pe Dinamo II

În aceeaşi etapă cu numărul 24, a treia echipă a Constanţei, Viitorul, va evolua în faţa propriilor suporteri. Sâmbătă, de la ora 11.00, echipa pregătită de Cătălin Anghel va primii vizita celor de la Dinamo II. Pe locul patru în ierarhia competiţiei, Viitorul primeşte vizita formaţiei de le locul 13, iar un succes pare cât se poate de probabil. Chiar dacă nu au nici ei drept de promovare, jucătorii de la Viitorul au ca obiectiv adjudecarea fiecărui meci până la finalul sezonului şi promovarea a mai multor jucători de la -Academia Hagi.

10 locuri şi 23 de puncte le despart pe Săgeata Năvodari şi FC Farul Constanţa.

Cele mai citite
00:02:44

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat marți că a fost eliberat după ani de încarcerare doar pentru că s-a declarat vinovat de a face...

Bărbat care punea la dispoziție locuințe pentru practicarea prostituției, reținut de oamenii legii

Zece percheziţii domiciliare au efectuate luni, 30 septembrie, în județul Mureș, într-un dosar de proxenetism, un bărbat de 45 de ani fiind reţinut. Suspectul...

Calendarul obligațiilor fiscale pentru octombrie 2024: Ce termene importante trebuie respectate de contribuabili

În luna octombrie 2024, contribuabilii trebuie să fie atenți la o serie de obligații fiscale, conform calendarului publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă