18.1 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportCălin Popescu Tăriceanu: Demisia lui Botiş ar fi un gest de minimă...

Călin Popescu Tăriceanu: Demisia lui Botiş ar fi un gest de minimă moralitate

Demisia ministrului Muncii, Ioan Botiş, ar reprezenta un gest de minimă moralitate, a apreciat fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

„Acum nu mi se pare decât un gest de minimă moralitate şi atitudine de corectitudine politică. Demisia este singurul lucru pe care îl poate face”, a subliniat liderul deputaţilor PNL.

 „Mi se pare că trebuia să ia decizia aceasta înainte ca toate dezvăluirile legate de ONG-urile în care funcţionează soţia lui şi fondurile care sunt accesate să iasă la suprafaţă. Evident că ministrul nu poate invoca faptul că nu cunoştea aceste lucruri”, a spus Tăriceanu.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, este verificat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care urmează să stabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese, având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul „Şansa la demnitate”, finanţat de UE şi Guvern.

Şi Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) s-a autosesizat după articolele din media legate de un posibil conflict de interese în care s-ar afla ministrul Muncii, Ioan Botiş, şi a început o anchetă, au declarat surse din conducerea instituţiei, potrivit Mediafax.

Cele mai citite

Economia mondială e în proces de stabilizare

OCDE se așteaptă la un avans de 3,2% al economiei mondiale până în 2025 Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a îmbunătățit previziunile economice pentru...

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...

Ministrul Sănătății din Liban: Țara este în război/500000 de persoane au fost strămutate

Ministrul Sănătății din Liban, Firass Abiad, a declarat că țara este "deja în război", iar aproape jumătate de milion de persoane au fost strămutate...
Ultima oră
Pe aceeași temă