17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportBăsescu despre Blaga: PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie...

Băsescu despre Blaga: PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat dur, astăzi, pe secretarul general al PDL, Vasile Blaga, spunând că PDL „nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte”, informează Mediafax.

În conferinţa de presă susţinută, duminică, în staţiunea Covasna, preşedintele a spus că îl va susţine în continuare pe Emil Boc la şefia partidului, pentru că nu are „motive” să îşi schimbe „partenerul” pe care îl are din 2004.

În plus, Traian Băsescu şi-a exprimat nemulţumirea că secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a făcut publică o întâlnire, pe care a avut-o cu el şi cu Boc, legată de creşterea de la 1400 la 4800 a numărului de delagaţi la congresul PDL, relatează Mediafax.

„Din păcate, unul din candidaţi, Blaga, a ţinut să facă public că a avut o întâlnire cu preşedintele şi pe urmă încă una. Mi se pare că, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenţă în relaţiile cu mine este puţin mai ridicat din punct de vedere comportamental, nu înţeleg ce avantaj a avut sau de ce consideră că dacă se află că a vorbit cu mine îi creează un avantaj. Nu mi-a plăcut deloc tipul acesta de speculaţie publică şi faptul că sunt folosit în campanie şi cu interpretări de schimbare de susţinere”, a declarat preşedintele.

Traian Băsescu l-a acuzat apoi pe Blaga că „şi-a însuşit un atac provenit din televiziunile lui Vântu şi Voiculescu” atunci când a declarat că vrea să-i fie şefului statului „un partener vertical, nu slugă”.

În momentul în care un jurnalist i-a spus şefului statului că Vasile Blaga este cel care i-a condus campaniile electorale, Băsescu a spus că lui nu i-a condus nimeni niciodată campaniile electorale.

„Mie niciodată nu mi-a condus nimeni campaniile. Punct. Cine crede că mie mi-a condus vreo campanie, să demonstreze că poate câştiga cu alt candidat. Unii care pretind că m-au făcut pe mine să câştig n-au câştigat alegerile nici când au candidat ei. Hai s-o lăsăm pe asta cu miturile create pe bani, da?”, a conchis preşedintele statului.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă