17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSUA: 22 de morţi în tornade în trei zile

SUA: 22 de morţi în tornade în trei zile

Update 16.00: 45 de oameni au murit, până acum, din cauza tornadelor din Statele Unite, informează NBC News, citat de NewsIn.

Aproximativ 22 de persoane au murit, în centrul, sudul şi estul Statelor Unite ale Americii, în ultimele trei zile, din cauza unor tornade, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Sâmbătă, cinci persoane au murit în Carolina de Nord (est) şi alte şapte în Alabama (sud), în comitatele Autauga, Washington şi Marengo, informează posturile NBC şi MSNBC. Furtuna a dezrădăcinat arbori, a smuls acoperişuri şi a provocat avarierea liniilor de tensiune.

În ajun, circa 20 de tornade au lovit statul Mississippi şi alte 15 au afectat joi statele Oklahoma, Kansas şi Texas, conform Serviciului meteorologic naţional.

Majoritatea morţilor au fost înregistraţi vineri în zone rurale din Arkansas, unde majoritatea pagubelor au fost provocate de căderi de arbori.

În acelaşi stat, o locuinţă modulară a fost proiectată la 21 de metri înălţime şi când s-a prăbuşit a provocat moartea unei femei de 65 de ani şi rănirea unui bărbat de 70 de ani care locuiau în aceasta.

În comitatul Akota, din Oklahoma, două persoane au fost ucise, mai multe case distruse şi o şcoală făcută una cu pământul, a afirmat biroul şerifului.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtae a...
Ultima oră
Pe aceeași temă