11.4 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSpecialAtenţie la hoţi!

Atenţie la hoţi!

Poliţia Română recomandă maximă prudenţă persoanelor care merg la piaţă sau în marile magazine, înaintea sărbătorilor Pascale, pentru că în această perioadă hoţii de buzunare stau cu ochii pe portofelele celor veniţi la cumpărături, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), cele mai frecvente infracţiuni care se comit în perioada sărbătorilor sunt furturile din buzunare, furturi de genţi, sacoşe, din cauza aglomeraţiei din spaţiile comerciale, din mijloacele de transport în comun sau din pieţe.
„Cei care se află la cumpărături în această perioadă nu trebuie să uite că, în mulţimea de oameni care îi înconjoară, se pot afla şi hoţi, aceştia aşteptând o clipă de neatenţie pentru a le fura din genţi, buzunare sau bagaje”, atrage atenţia sursa citată.

Pe tineri, poliţiştii îi sfătuiesc să fie foarte atenţi cu cine se împrietenesc în locurile în care îşi vor petrece sărbătorile şi, de asemenea, în discuţiile purtate să nu dezvăluie situaţia materială, pentru a nu deveni, din ‘prieteni’ – victime.
„Hoţii de buzunare acţionează de obicei în echipă: unul urmăreşte ca în zonă să nu fie nimeni care să-i poată observa când fură, altul care operează direct la geanta, buzunarul sau maşina victimei şi încă unul care preia bunul şi dispare, astfel încât să-i fie pierdută urma. Hoţii care acţionează în grup îşi fac semne discrete între ei, iar la apropierea mijlocului de transport se răspândesc într-o anumită ordine, în raport cu sarcina pe care o are fiecare”, atrage atenţia comunicatul Poliţiei Române.

Cele mai citite

Hezbollah confirmă moartea lui Hashem Safieddine, succesor al lui Hassan Nasrallah

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah confirmă miercuri moartea lui Hashem Safieddine, prezentat drept succesor al lui Hassan Nasrallah la conducerea mişcării proiraniene, după ce armata...

Nicușor Dan, detalii despre referendum: Este necesară o prezenţă la urne de 30%

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat marţi că este necesară o prezenţă la urne de 30% pentru ca referendumul local să fie valid. Totodată, Biroul...

Accident cu doi tineri decedați și 20 de persoane rănite în Hunedoara. A fost activat Planul Roșu

Un accident tragic a avut loc în Hunedoara în care un adolescent de 17 ani, aflat la volanul unei mașini, a pierdut controlul și...
Ultima oră
Pe aceeași temă