30.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialCinci probe scrise înainte de licenţa

Cinci probe scrise înainte de licenţa

Absolvenţii facultăţilor particulare neautorizate, precum şi cei care provin de la instituţii de învăţământ superior sau programe de studii intrate în lichidare, vor suţine cinci probe scrise înainte de a putea da examenul de licenţă, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Educaţiei, potrivit NewsIn.

Cele cinci probe vor compune un aşa-numit examen de selecţie. La domeniul medico-farmaceutic uman, examenul de selecţie va consta din cinci probe scrise şi o probă practică specifică.

Examenul de selecţie se desfăşoară numai în instituţii de învăţământ superior acreditate, desemnate în acest scop de ministrul Educaţiei, se mai menţionează în proiectul de ordin al ministrului Daniel Funeriu.

“Examenul de licenţă constă din două probe, după cum urmează: proba 1, de evaluare a cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate, şi proba 2, de prezentare şi susţinere a lucrării de absolvire/proiectului de absolvire/lucrării de licenţă/proiectului de diplomă. Prezentarea şi susţinerea sunt publice”, se mai arată în proiectul de ordin.

Cele mai citite

Interviu – Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, soluții pentru atragerea turiștilor străini: ,,Să nu aibă barieră de viză, să aibă zboruri directe”

Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, a declarat într-un interviu pentru R.L. că România ar putea să atragă mai mulți turiști străini prin faptul că ar...

UE vrea să-și dezvolte producția de armament. Firme din Germania pot revitaliza industria de apărare a României

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, consideră că industria de apărare din România are șanse să se revitalizeze prin colaborarea cu firme...

Primăria Sectorului 6 construiește un spital de 145 de milioane de euro

Primăria Sectorului 6 al Capitalei a semnat un acord de împrumut pe baza căruia va construi un spital de 145,8 milioane de euro. Acordul semnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă