5.4 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialArgeş: Dacia ar putea întrerupe temporar producţia la unele secţii, pentru maximum...

Argeş: Dacia ar putea întrerupe temporar producţia la unele secţii, pentru maximum patru zile

Dacia ar putea întrerupe temporar producţia la unele secţii ale uzinei de la Mioveni pentru maximum patru zile, ca urmare a problemelor de aprovizionare cauzate de falimentul unor furnizori, potrivit Agerpres.

„Există un acord de întrerupere temporară a lucrului, încheiat cu patronatul, pentru că au apărut unele probleme de aprovizionare, după falimentul unor furnizori. Este vorba de întreruperea activităţii unor compartimente, în perioada de după Paşte, de la o zi până la patru zile, în funcţie de situaţia concretă a aprovizionării”, a declarat miercuri liderul Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu.

Liderul sindical a precizat că, deocamdată, nu a fost stabilit un calendar al întreruperilor de activitate, care, de altfel, nu vor afecta deloc unele secţii.

În urma acordului dintre sindicate şi patronat, doar angajaţii care vor fi nevoiţi să întrerupă activitatea mai mult de două zile vor primi mai puţini bani la salariu.

„Cei care nu vor lucra cel mult două zile vor fi trecuţi în concediu de odihnă. Cei care vor avea mai multe zile de întrerupere a activităţii vor fi consideraţi în şomaj tehnic şi vor primi 85% din drepturile băneşti”, a explicat Nicolae Pavelescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă