27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialGaddafi îi trimite mesaje lui Barack Obama

Gaddafi îi trimite mesaje lui Barack Obama

Liderul libian Muammar Gadaafi i-a trimis miercuri un mesaj preşedintelui american Barack Obama, după retragerea de către Statele Unite a avioanelor lor de luptă implicate în campania internaţională din Libia, informează Mediafax.

“Fratele lider al revoluţiei (Muammar Gaddafi) i-a trimis miercuri un mesaj preşedintelui american Barack Obama în urma retragerii de către Statele Unite din coaliţia agresivă colonialistă cruciată împotriva Libiei”, a anunţat agenţia Jana, fără să ofere detalii despre conţinutul mesajului.

Armata americană şi-a retras luni avioanele de luptă pe care le-a implicat în campania internaţională din Libia. Ea nu va mai furniza de acum decât avioane pentru realimentare în zbor sau pentru misiuni de bruiaj şi supraveghere.

Statele Unite afirmă că se gândesc în continuare la posibilitatea de a recunoaşte Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), care reprezintă rebelii, ca interlocutor legitim. Franţa, Qatarul şi Italia au făcut deja acest lucru.

Washingtonul a trimis un emisar, Chris Stevens, la Benghazi, fieful insurgenţilor din estul Libiei, acesta începând marţi consultările cu CNT.

Cele mai citite

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...
Ultima oră
Pe aceeași temă