14.8 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăAlegeri 2016Trainingul, prioritatea departamentului de resurse umane

Trainingul, prioritatea departamentului de resurse umane

Trainingul, recrutarea şi activităţile logistice specifice au avut întâietate în cadrul departamentului de resurse umane în trimestrul al patrulea al anului trecut (T4 2010), arată studiul HR Outlook, realizat în perioada ianuarie-februarie 2010, pe un eşantion de peste 160 de manageri generali şi directori de resurse umane din România.

 

Analiza HR Club, realizată de Daedalus Millward Brown, expune faptul că, prin comparaţie cu primele trimestre ale lui 2010, în T4, bugetul de resurse umane a scăzut, iar oamenii de resurse umane s-au concentrat pe utilizarea în totalitate a bugetului alocat.

Mai mult, colaborarea cu consultanţii externi pentru îmbunătăţirea culturii organizationale a crescut în ultimul trimestru, când orga¬nizaţiile au apelat la servicii externe pentru organizarea de evenimente, traininguri şi alte proiecte care aduc valoare companiei. Pe partea de învăţare şi dezvoltare per angajat, bugetul a rămas constant în cele patru trimestre. Totuşi, sesiunile de training şi e-learning au cunoscut o creştere semnificativă în ultimele trei luni ale anului trecut.

Lucrul de acasă, evitat

Pentru a-i face pe angajaţi cât mai loiali, specialiştii de resurse umane s-au orientat către crearea unui mediu de lucru plăcut, oferirea de traininguri şi alte beneficii financiare.

Pe de altă parte, numărul organizaţiilor care le oferă angajaţilor opţiunea de a avea un program flexibil arată o uşoară descreştere faţă de T3. Totuşi, companiile care utilizează acest concept, îl aplică unui număr mai mare de angajaţi.

În privinţa recrutărilor, numărul companiilor care au un plan de recrutare a rămas constant în cele patru trimestre, respectiv şase din zece.

Cu toate acestea, concentrarea recrutorilor s-a schimbat în T4 prin comparaţie cu trimestrele anterioare, interesul pentru poziţiile de specialist fiind uşor mai scăzut, în timp ce preocuparea pentru alte poziţii de seniori a rămas constantă. În paralel, aproximativ o pătrime dintre organizaţii au avut un plan de restructurare în T4 2010, procentul rămâne constant faţă de T3.

Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Cele mai citite

Christine Boisson a murit la vârsta de 68 de ani din cauza unei boli pulmonare

Actrița Christine Boisson, cunoscută pentru rolul său din filmul "Emmanuelle", a murit luni la vârsta de 68 de ani din cauza unei boli pulmonare. Christine...

Adrian Cioroianu, inculpat într-un dosar penal deschis pentru divulgarea de informații confidențiale

Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, a fost anunțat de procurori că este inculpat în dosarul deschis pentru divulgarea de informații confidențiale, potrivit jurnalistei Emilia...

Numărul debitorilor cu credite ipotecare a scăzut semnificativ, în timp ce creditele de consum cresc

Numărul românilor cu credite ipotecare a scăzut cu 2.676 în august 2023, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR). Astfel, numărul total...
Ultima oră
Pe aceeași temă