16.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialCรขt va costa organizarea TIFF

Cรขt va costa organizarea TIFF

Festivalul Internaลฃional de Film Transilvania (TIFF) va avea un buget de peste 1,5 milioane de euro.

Festivalul Internaลฃional de Film Transilvania va avea anul acesta un buget cu 50 la sutฤƒ mai mare faลฃฤƒ de cel alocat în 2009.

Ministrul Culturii, Hunor Kelemen, a explicat cฤƒ TIFF a ajuns la a zecea ediลฃie ลŸi s-a dezvoltat, astfel cฤƒ organizatorii au apelat la minister pentru un ajutor financiar.

„Organizatorii au solicitat pentru anul acesta, când va avea loc o ediลฃie mai specialฤƒ, un ajutor financiar. Este cel mai mare festival de film din zona est-europeanฤƒ ลŸi, deลŸ, la minister nu am avut sumele necesare – vom da numai 300.000 de lei – s-a apelat ลŸi la fondurile guvernamentale”, a explicat Hunor Kelemen.

La rândul sฤƒu, directorul TIFF, Tudor Giurgiu, a spus cฤƒ bugetul de anul trecut a fost de un milion de euro ลŸi cฤƒ anul acesta, pentru cฤƒ festivalul se va extinde ลŸi în alte locuri ลŸi va avea mai mulลฃi invitaลฃi, respectiv evenimente, iar sumele necesare vor fi, cel mai probabil, de peste un milion ลŸi jumฤƒtate de euro. Guvernul a alocat, la mijlocul sฤƒptฤƒmânii trecute, 1,7 milioane de lei din fondul de rezervฤƒ, pentru organizarea TIFF, care se va desfฤƒลŸura anul acesta între 3 ลŸi 12 iunie.

RecunoaลŸtere internaลฃionalฤƒ pentru TIFF

În cursul lunii trecute, Festivalul Internaลฃional de Film Transilvania a primit aprobare pentru acreditare din partea Federaลฃiei Internaลฃionale a Asociaลฃiilor Producฤƒtorilor de Film (FIAPF), în urma Adunฤƒrii Generale a acestui for, care a avut loc la Berlin.

Acreditarea festivalului de cฤƒtre FIAPF, de la ediลฃia din anul acesta, vine ca o recunoaลŸtere a realizฤƒrilor de pânฤƒ acum ลŸi a nivelului pe care l-a atins festivalul, care în mai 2011 organizeazฤƒ la a-X-a ediลฃie.Urmeazฤƒ ca, pânฤƒ la 20 de ani, echipa TIFF sฤƒ-l dezvolte atât de mult, încât sฤƒ poate fi luat în calcul pentru intrarea în liga festivalurilor de categoria A, din care fac parte doar 13 festivaluri, precum Cannes, Berlin, Veneลฃia, Locarno, Moscova sau Karlovy Vary.

Club select

Aceste realizฤƒri i-au fฤƒcut pe organizatorii TIFF sฤƒ jubileze. „Ne bucurฤƒm ลŸi suntem mândri cฤƒ am putut îndeplini criteriile stricte ale FIAPF chiar înainte de cea de-a zecea ediลฃie a festivalului ลŸi cฤƒ am devenit unul dintre cele mai «tinere» festivaluri din clubul select al celor 40. Pe de altฤƒ parte, cred cฤƒ acesta e un moment important ลŸi pentru Cluj, un oraลŸ care intrฤƒ, astfel, pe lista locurilor de referinลฃฤƒ pentru industria mondialฤƒ de film”, a declarat Tudor Giurgiu, preลŸedintele Festivalului Internaลฃional de Film Transilvania.

 

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Hezbollah: Orice legฤƒturฤƒ cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenลฃial รฎnlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ