16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialClinton: Operaţiunea din Libia va continua până la oprirea violenţelor asupra civililor

Clinton: Operaţiunea din Libia va continua până la oprirea violenţelor asupra civililor

Coaliţia internaţională va continua acţiunile militare în Libia până când Muammar Gaddafi se va achita de toate cerinţele rezoluţiei ONU şi va înceta violenţele asupra civililor, a declarat marţi secretarul de stat american, Hillary Clinton potrivit NewsIn.

Comunitatea internaţională trebuie să-şi intensifice presiunea asupra liderului libian şi să sporească izolarea acestuia, pentru a-i arăta că Libia „nu aparţine dictatorului, ci poporului”, a spus Clinton, la conferinţa din Londra.

Potrivit lui Clinton, toate cele 40 de state de la conferinţă „trebuie să se pronunţe într-o singură voce în favoarea procesului de tranziţie ce va duce Libia spre un viitor mai bun”.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat la 17 martie o rezoluţie ce prevede o zonă de interdicţie aeriană deasupra Libiei şi autorizează recurgerea la forţă pentru protejarea populaţiei libiene.

Suedia, care nu este membră NATO, va trimite opt avioane Jas Gripen pentru operaţiunea intrernaţională din Libia aflată sub comanda Alianţei.

Cererea oficială venită de la secretarul general al NATO, care salută contribuţia suedeză la operaţiunea din Libia, ne-a parvenit marţi dimineaţă”, a spus premierul Fredrik Reinfeldt.

Potrivit acestua, decizia de asociere a Suediei la operaţiune a fost luată marţi de guvern.

Premierul a mai spus că avioanele suedeze se vor limita la a asigura respectarea zonei de interdicţie aeriană, fără a lovi ţinte la sol.

Cele mai citite

Ambasadorului SUA la Budapesta a criticat Ungaria pentru apropierea de Putin

Ambasadorului SUA, David Pressman, la Forumul Budapesta 2024, din data de 18 septembrie, a vorbit despre alegerile din SUA și legătura dintre pe care...

Un taximetrist a fost bătut de doi clienți, care i-au furat mașina

Doi bărbați au fost arestați preventiv după ce, în urma unui conflict cu un șofer de taxi care a refuzat să îi transporte în...

Prețul energiei va exploda. Creșteri și de 120% mai mari pe facturi

În prezent, există oferte de la un singur furnizor pe platforma ANRE, pentru perioada post plafonare Un studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă arată care...
Ultima oră
Pe aceeași temă