16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăEconomieFoto interviuTeo Trandafir, în stare stabilă după o nouă intervenţie. Medicii nu dau...

Teo Trandafir, în stare stabilă după o nouă intervenţie. Medicii nu dau pronosticuri

Potrivit datelor oferite de medicii, pacienta se află în stare stabilă la secţia de terapie intensivă, după ce a fost supusă unei noi intervenţii. „A trebuit să intervenim chirurgical vinerea trecută pentru a îndepărta necrozele şi abcesele din abdomenul pacientei„, a declarat profesorul Gnant, coordonatorul echipei care se ocupă de cazul Teodorei Trandafir.

„Este în natura acestei boli istovitoare faptul că recuperarea poate fi urmată de reacţii adverse„, se arată în comunicat. „Infecţiile sunt tratate în forţă cu mai multe antibiotice moderne, dar nu putem face pronosticuri serioase în următoarele zile„, a declarat profesorul Spiss, de la departamentul de anestezie al clinicii AKH.

În 28 februarie, reprezentanţii Clinicii AKH din Viena anunţau că Teo Trandafir se recuperează după intervenţia chirurgicală la care a fost supusă, funcţiile vitale erau stabile, iar starea ei se îmbunătăţea constant. Ei se declarau optimişti şi spuneau că speră că în aproximativ o săptămână aceasta va respira fără ajutorul aparatelor. Totodată, şeful echipei medicale interdisciplinare care se ocupă de cazul lui Teo Trandafir, profesorul Michael Gnant, afirma în comunicat că se fac „progrese zilnice”.

Însă, în 3 martie, medicii au spus că pacienta se luptă cu o pancreatită severă necrozată, care, deşi nu reprezintă o ameninţare imediată pentru viaţa ei, este o maladie care poate fi mortală şi care are o evoluţie imprevizibilă.

Teo a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă