26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăStudiu Raiffeisen: Economia României va creşte cu 1,5%, în 2011

Studiu Raiffeisen: Economia României va creşte cu 1,5%, în 2011

Economia României se va redresa treptat în acest an şi va înregistra o creştere de 1,5% a Produsului Intern Brut (PIB), în principal datorită revenirii cererii externe, care va susţine exporturile, estimează analiştii Raiffeisen, citaţi de Mediafax.

În următorii ani, creşterea economică a României va fi sub nivelurile din perioada 2000-2008, în principal din cauza fluxurilor mai reduse de capital străin, se arată într-o analiză a băncii austriece.

Raiffeisen notează că, dintre statele din Europa Centrală şi de Est, România a fost cel mai grav afectată de criza economică globală, continuând să scadă în 2010, în timp ce economiile altor ţări au crescut.

„Totuşi, declinul din România pare că s-a încheiat în 2010, cu o scădere de 1,3%„, declară Peter Brezinschek, şeful Raiffeisen Research, care prevede o revenire treptată a activităţii economice pe parcursul acestui an, susţinută în principal de exporturi.

Raiffeisen anticipează că, la nivel regional, creşterea economică medie va fi de 3,7% în acest an, după un avans de 3,1% în 2010.

Estimarea oficială privind creşterea economiei româneşti în 2011 este de 1,5%.

 

Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă