23.5 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSindicalistul american care vrea să distrugă capitalismul şi să redistribuie bogăţiile SUA...

Sindicalistul american care vrea să distrugă capitalismul şi să redistribuie bogăţiile SUA (AUDIO)

Lerner a povestit, într-o dezbatere cu uşile închise la o universitate americană, cum a plănuit să distrugă firma de servicii financiare JP Morgan, să „topească” bursa şi să slăbească puternica influenţă executivă a Wall Street, făcând astfel posibilă redistribuirea averilor şi schimbarea guvernării.

Înregistrarea discursului său a fost făcută publică de jurnaliştii americani de la The Blaze. Potrivit publicaţiei Business Insider, planul de „destabilizare”, deşi s-ar putea bucura de simpatia multor americani, vine prea aproape de criza financiară care a şubrezit credibilitatea finanţelor americane.

Potrivit înregistrării, Lerner susţine că sindicatele sunt moarte din toate punctele de vedere. Singurul mod în care ele îşi pot atinge scopurile – redistribuirea averilor şi returnarea „celor 17 mii de miliarde” de dolari furate de la clasa de mijloc de către cei de pe Wall Street – este „destabilizarea ţării”.

Planul lui Stephen Lerner este organizarea unei „lovituri” masive în direcţia ipotecilor, împrumuturilor studenţeşti şi a plăţii datoriilor guvernelor locale, aducând băncile în pragul insolvenţei şi forţându-le să renegocieze termenii împrumuturilor. Lerner speră ca prin destabilizare şi dezordine să determeine căderea bursei, izolând clasa bancară şi făcând posibil un transfer de putere.

Agenda lui Lerner programează prima acţiune în luna mai, când ar urma un atac la adresa gigantului financiar JP Morgan Chase, printr-un protest de amploare pe Wall Street, proteste la întâlnirea anuală a acţionarilor, urmate de un apel de boicotare a ipotecilor.

Deşi atacul ar aduce beneficii sindicatelor, acesta nu trebuie să pară organizat de ele. Astel, consideră Lerner, el ar trebui orchestrat de organizaţii ale societăţii civile.

Potrivit Business Insider, fostul lider sindical a fost îndepărtat din SEIU în noiembrie 2010, fiind suspectat de cheltuirea a milioane de dolari din banii sindicatului pentru împlinirea unui plan asemănător cu cel prezentat. Nu se ştie cât de influent a rămas Stephen Lerner şi în ce măsură mesajul său anti-Wall Street va rezona cu nemulţumirile americanilor.

Puteţi asculta înregistrarea declaraţiilor lui Stephen Lerner AICI.

Cele mai citite

UPDATE A aruncat cu benzină în Palatul Parlamentului și a dat foc. Atacatorul nu a fost prins

Ora 14:45: A apărut prima fotografie cu suspectul care dat foc în Palatul Parlamentului. ȘTIREA INIȚIALĂ: Un atac a fost înregistrat marți, 17 septembrie, în interiorul...

VIDEO Om de afaceri acuzat de anchetatori că vinde detergenți contrafăcuți

Un agent economic din municipiul Târgu Jiu este acuzat că a comercializat detergenți contrafăcuți în valoare de peste 54.000 de lei. Oamenii legii au efectuat...

Locomotiva unui tren de călători a luat foc într-o gară din Cluj

Un incident grav a avut loc luni, 17 septembrie, pe calea ferată, când un incendiu a izbucnit în locomotiva unui tren de călători care...
Ultima oră
Pe aceeași temă