27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportBodu (PDL): Habar nu am avut că cineva a primit bani de...

Bodu (PDL): Habar nu am avut că cineva a primit bani de la lobbişti

Sebastian Bodu, europarlamentar PDL, povesteşte, pe blogul personal, că a avut o discuţie cu Adrian Severin despre extinderea termenului de plată a compensaţiilor de un fond de garantare a depozitelor, în calitate de raportor al PPE pe Directiva europeană cu privire la fondurile de garantare a depozitelor.

„În februarie, am fost întrebat de Adrian Severin ce părere am despre extinderea termenului respectiv şi i-am spus acelaşi lucru: o săptămână este un termen nerealist, drept urmare, voi depune un amendament de extindere a acestuia în sensul păstrării actualului termen de o lună. Adrian Severin a spus că e foarte bine şi a urmat o discuţie tehnică asupra acestui lucru, cu precizarea că amendamentul este unul mai degrabă de dreapta decât de stânga.”, notează Bodu pe blogul personal.

În plus, europarlamentarul PDL susţine că a discutat, încă din decembrie 2010, despre extinderea termenului de plată a compensaţiilor cu raportorul principal al Comisiei pentru Afaceri Juridice, bulgarul Dimitar Stoyanov.

Sebastian Bodu scrie că nu „a avut habar” că cineva a primit bani de la lobbişti: „Adrian Severin nu mi-a dezvăluit acest lucru şi nici nu am bănuit, având în vedere că a cere extinderea acelui termen nu reprezenta un lucru nici incorrect, nici foarte elaborat”.

Nu am fost abordat niciodată de către cineva care să îmi propună bani pentru a depune anumite amendamante şi nici nu aş accepta asa ceva. De ce reporterii de la Sunday Times i-au abordat pe cei trei deputati (printre care şi Adrian Severin) şi nu pe mine, direct, ca raportor al grupului PPE – şi, deci, persoana cu cea mai mare influenţă în ceea ce priveşte promovarea de amendamente – este o întrebare la care va răspunde ancheta Parlamentului European”, mai scrie europarlamentarul PDL pe blog.

 

Cele mai citite

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...
Ultima oră
Pe aceeași temă