21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 100.000 de elevi se întrec la Concursul Internaţional de Matematică Aplicată...

Peste 100.000 de elevi se întrec la Concursul Internaţional de Matematică Aplicată Cangurul

Peste o sută de mii de elevi din clasele IV-XII din toată ţara vor participa vineri, 18 martie, la ora 9.00, la Concursul Internaţional de Matematică Aplicată Cangurul.

La ediţia din acest an s-au înscris 115.000 de elevi din clasele IV-XII din 2.600 de şcoli şi licee din ţară. Concursul constă într-un test grilă cu subiecte grupate pe niveluri de învăţământ, elaborate de echipe internaţionale de profesori, şi este organizat în două etape: una de masă, la care pot participa toţi elevii, şi alta pentru desemnarea caştigătorilor la nivel naţional, denumită proba de baraj. La proba de baraj din 28 mai 2011 vor fi invitaţi să participe numai elevii care au obţinut cele mai mari punctaje din ţară.

Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii constând în locuri în excursii şi tabere în Europa sau în ţară, precum şi cu premii surpriză din partea partenerilor şi a sponsorilor.
Spre deosebire de ediţiile anterioare, concurenţii din clasa a III-a vor participa din acest an  împreună cu elevii din clasele I şi a II-a la jocul-concurs Canguraşul Matematician. Jocul-concurs va avea loc pe 13 aprilie 2011, iar evaluarea participanţilor este reprezentată prin calificative.

Noutatea din acest an este că suportul informatic necesar analizei răspunsurilor elevilor la teste este dezvoltat în cadrul proiectului european „Creşterea calităţii învăţâmântului matematic şi ştiinţific preuniversitar prin informatizarea concursurilor de masă – ICOM”. Partenerii proiectului sunt Editura Sigma, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie (IDEE), Cyprus Mathematical Society (CMS).

Competiţia este organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Fundaţia pentru Integrare Europeană Sigma şi Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie.

Cele mai citite

Scandalos: bătaie cu bâte printre medici și pacienți

Pacienții și medicii au fugit din Spitalul Pantelimon, de frica bătăușilor, iar unii s-au ascuns în băi Scenele șocante, filmate de martori, arată cum mai...

Competiție Rusia Ucraina și la Concursul Internaţional „ George Enescu” în finala Secţiunii de pian

Doi pianişti din Rusia şi unul din Ucraina vor intra, duminică, în finala Secţiunii de pian din cadrul celei de a XIX-a ediţii a...

Ciucă dezvăluiri din operațiunile de peste hotare: Cele mai ieftine arme le aveau românii și insurgenții

Stimularea industriei de apărare este crucială pentru securitatea continentului, susține președintele PNL, Nicolae Ciucă, aflat în vizită la Cugir. „Îmi aduc aminte că, în teatrele...
Ultima oră
Pe aceeași temă