15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialIGSU: Ştim ce avem de făcut în cazul unei situaţii ca în...

IGSU: Ştim ce avem de făcut în cazul unei situaţii ca în Japonia

Fiecare instituţie ştie ce are de făcut în cazul unor evenimente similare celor petrecute în Japonia, existând planuri de intervenţie prestabilite şi verificări periodice ale acestora, deşi din informaţiile existente nu există niciun risc pentru România, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), conform Mediafax.

Instituţiile cu atribuţii în dimeniul situaţiilor de urgenţă au, fiecare, planurile de intervenţie în cazul unei catastrofe, aceste planuri fiind în mod constant îmbunătăţite, a declarat purtătorul de cuvânt al IGSU, Alin Maghiar.

El a subliniat, însă, că, din informaţiile existente, nu există nici un risc să se petreacă în România evenimente similare sau ca ţara noastră să fie afectată de cele petrecute în Japonia.

Alin Maghiar a mai spus că, pe lângă verificările periodice, au loc exerciţii de intervenţie în situaţii de urgenţă, ultimul în domeniul radiologic fiind „Axiopolis”, care a avut loc în 2009. În cadrul exerciţiului s-a simulat o situaţie în care ar avea loc un dezastru la centrala de la Cernavodă.

Orice situaţie de asemenea natură este gestionată prin comandamentele pentru situaţii de urgenţă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă