13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVaslui: Liceu cu 1.700 de elevi, rămas fără apă potabilă

Vaslui: Liceu cu 1.700 de elevi, rămas fără apă potabilă

Societatea de furnizare a apei în cele patru mari oraşe ale judeţului Vaslui a întrerupt, miercuri, alimentarea cu apă potabilă la liceul din Negreşti, unde învaţă peste 1.700 de elevi, precum şi la internatul unităţii de învăţământ, din cauza datoriilor acumulate de şcoală în ultimii ani, informează Mediafax.

Grupul Şcolar „Nicolae Iorga” Negreşti şi internatul unităţii de învăţământ au rămas fără apă potabilă, miercuri, pentru că primăria din localitate nu a mai plătit facturile către Aquavas SA Vaslui de cel puţin doi ani, transmite.

Autorităţile locale din Negreşti dau vina pe criza economică, spunănd că încasările la bugetul local sunt foarte mici.

„Liceul din Negreşti este într-un adevărat colaps financiar. Au datorii de peste 100.000 de lei la apă, la care se mai adaugă alte 200.000 de lei la curentul electric. Cei de la Aquavas ne-au tot trimis somaţii să mai achităm din facturile restante, însă nu am avut de unde pentru că încasările la bugetul local sunt foarte scăzute, iar Consiliul Judeţean ne-a alocat foarte puţini bani în acest an. Aşa că nu văd cum am putea rezolva problema”, a declarat, miercuri, primarul oraşului Negreşti, Ioan Cozma.

Autorităţile din Negreşti cred că dacă Aquavas SA va menţine măsura opririi apei potabile la liceu şi la internat, se va trece automat la închiderea unităţii de învăţământ în zilele următoare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă