27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportLiderul PSD Harghita: Csibi Barna nu face astfel de demersuri de capul...

Liderul PSD Harghita: Csibi Barna nu face astfel de demersuri de capul lui

Liderul PSD Harghita, Mircea Duşa, afirmă că acţiunile lui Csibi Barna, care l-a „spânzurat” pe Avram Iancu în centrul municipiului Miercurea Ciuc, „nu sunt întâmplătoare”, mai ales în contextul declaraţiilor unor oficiali ungari privind revendicările maghiarilor şi acordarea autonomiei, scrie Mediafax.

Acţiunea de luni nu este singulară, Csibi Barna nu face astfel de demersuri de capul lui, mai ales că obţine, de câte ori cere, autorizaţii pentru astfel de manifestări. Este o jignire imensă adusă românilor şi mai ales ardelenilor. Avram Iancu reprezintă un simbol al istoriei naţionale şi sper ca măcar de această dată autorităţile statului să-şi facă datoria fără întârziere. Repet, acţiunile lui Csibi Barna nu sunt întâmplătoare, mai ales în aceste zile, când preşedintele Parlamentului Ungariei şi alţi oficiali ai statului vecin, aflaţi în judeţele transilvănene, au făcut declaraţii în public cu privire la revendicările maghiarilor pe Tratatul de la Trianon şi au dat asigurări că Guvernul de la Budapesta cere acordarea autonomiei teritoriale pentru aşa-zisul Ţinut Secuiesc”, a precizat Mircea Duşa.

Csibi Barna a solicitat, săptămâna trecută, autorizaţie de la Primăria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni „menită să aducă în atenţia locuitorilor din Miercurea Ciuc istoria evenimentelor din 1848-1849”.

Luni după-amiază, el a luat un manechin pe care se afla o poză a lui Avram Iancu, pe care „l-a condamnat” şi apoi l-a „spânzurat”. Acţiunea s-a derulat în centrul municipiului Miercurea Ciuc, în faţa mai multor copii care se jucau în zonă.

Marţi, pe blogul personal, Csibi Barna a scris: „Dumnezeu să fie milostiv cu sufletul lui. Aşa păţesc toţi cei care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi a secuilor”.

Parchetul Tribunalului Harghita s-a autosesizat şi îl va cerceta pentru instigare la discriminare pe Csibi Barna, care este angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Harghita.

Cele mai citite

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă