-0.1 C
București
luni, 20 ianuarie 2025
AcasăSpecialSRI a coordonat descinderile de la Oravita

SRI a coordonat descinderile de la Oravita

Şase poliţişti de frontieră şi trei persoane care se ocupau cu traficul de ţigări au fost reţinuţi de procurorii DIICOT la Oraviţa, Grădinari şi Ciclova Montană. „Suportul informativ al acţiunii a fost asigurat de către SRI” a transmis procurorul Nadina Spânu, din cadrul DIICOT.

Oraviţa, placa turnantă a traficului cu ţigări

Joi dimineaţă, în jurul orei 7.00, procurorii DIICOT şi ofiţerii BCCO din Timiş şi Caraş-Severin, cu sprijinul logistic al jandarmilor cărăşeni, au descins la nouă locuinţe din Oraviţa. „Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, în baza delegării procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin, efectuează trei percheziţii domiciliare şi desfăşoară activităţi pentru punerea în aplicare a nouă mandate de aducere. Activităţile sunt desfăşurate într-o cauză privind destructurarea unui grup infracţional organizat, implicat în săvârşirea infracţiunilor de criminalitate organizată, din sfera contrabandei cu ţigări. Persoanele care fac obiectul acestor activităţi urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin, pentru audieri” declară agentul Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Care sunt motivele reţinerilor

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Constantin Tiucă, Alin Munteanu, Sorin Brebu, Graţian Ciocănel, Ion Ciublea şi Alexandru Creţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat, specializat în contrabanda cu ţigări şi luare de mită. Toţi erau lucrători de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Caraş -Severin.

„În fapt, se reţine că inculpaţii, având atribuţii specifice de pază în zona de frontieră cu Republica Serbia, s-au folosit de calitatea deţinută pentru a facilita membrilor unei grupări infracţionale organizate introducerea ilegală în România de cantităţi însemnate de ţigări, fără plata taxelor vamale. În schimbul ajutorului acordat, inculpaţii au primit sume de bani cuprinse între 2.000 şi 2.500 de euro”, spun procurorii.

Potrivit procurorului Mircea Andreş, şeful DIICOT Timişoara, procurorii aveau informaţii despre cei şase poliţişti de frontieră încă din septembrie 2010, când au fost ridicaţi cei şapte membri ai lotului Halas, dar nu au trecut la reţinerea lor, pentru a nu împiedica acţiunea DNA în desfăşurare, acţiune în urma căreia 91 de poliţişti de frontieră şi vameşi din Naidăş, Oraviţa şi Moldova Nouă au fost reţinuţi în luna februarie 2011.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă