20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialCS Tomis, de pe podium, la retrogradare

CS Tomis, de pe podium, la retrogradare

Reprezentanta Constanţei în handbalul românesc are un început de an catastrofal, echipa de pe litoral contabilizând nouă înfrângeri în cele 11 partide disputate.

 

Echipa feminină de handbal, CS Tomis Constanţa, şi-a egalat sezonul trecut o performanţă veche de 25 de ani. Echipa de pe litoral a încheiat campionatul pe ultima treaptă a podiumului. După cum a început acest sezon, formaţia constănţeană nu numai că dădea semne că va putea egala performanţa din sezonul anterior, dar putea spera la locul doi şi un parcurs lung în cupele europene. A venit însă trecerea tehnicianului Ion Crăciun pe banca tehnică a echipei masculine şi de aici totul s-a năruit. Ion Puşcaşu a stat câteva meciuri pe bancă, însă rezultatele l-au îndepărtat.

Ion Crăciun a lăsat echipa de pe litoral pe locul trei în ierarhia Ligii Naţionale şi a calificat-o în optimile Cupei Cupelor. Acesta a fost punctul din care a început decăderea echipei constănţene. Rostov-Don a eliminat CS Tomis din Europa după două victorii fără emoţii, iar în campionat bilanţul este catastrofal: o victorie, un egal şi şapte înfrângeri. Ultima partidă a fost edificatoare pentru perioada în care se află tomitanele.

CS Tomis a pierdut pe teren propriu cu echipa de pe locul 12, Cetate Devatrans, echipă pe care în tur o învingea, la Deva, cu 29-22. Preşedintele clubului, Gheorghe Slabu, nu îşi explică situaţia în care se află echipa sa. „Am reuşit să nivelăm un pic datoriile către jucătoare, problemele financiare nu mai sunt aşa grave. Lipsa unui tehnician cu experienţă cred că şi-a pus cel mai mult amprenta asupra jocului echipei”, a spus oficialul constănţean.

Mai sunt de disputat opt etape din actuala ediţie de campionat şi, datorită punctelor acumulate în prima parte a sezonului, CS Tomis nu este în pericol de a retrograda. Distanţa faţă de locurile ce duc în eşalonul inferior este de 10 puncte şi este greu de crezut că formaţiile aflate în subsolul clasamentului vor câştiga suficient de multe jocuri, în aşa fel încât să depăşească, în clasament, echipa de pe litoral.

Tomitanele joacă la Roman

Următorul joc în care e angrenată formaţia constănţeană se dispută sâmbătă, cu începere de la 11.00. Echipa de pe litoral urmează a juca pe terenul celor de la HCM Roman, o formaţie de mijlocul clasamentului. În turul campionatului, formaţia pregătită atunci de Ion Crăciun reuşea să se impună, în Sala Sporturilor din Constanţa, cu un categoric 32-18. Diferenţa de atunci poate fi răsturnată în meciul de sâmbătă, echipa din Roman fiind pe o pantă ascendentă, în timp ce gruparea de la malul mării suferă în continuare.

9 este locul pe care se află CS Tomis Constanţa în ierarhia Ligii Naţionale feminine de handbal.

Cele mai citite

Ghid rapid pentru machiajul perfect în 5 pași

Când vine vorba de machiaj, simplitatea este cheia. Dacă te grăbești dimineața sau ai un eveniment neașteptat, e important să ai o rutină rapidă...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă