14.8 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăAlegeri 2016Jobul săptămânii: Cosmetician, doctor al tenului

Jobul săptămânii: Cosmetician, doctor al tenului

Abilităţi de comunicare, cunoştinţe de nutriţie, medicină şi îngrijire personală, răbdare în a lucra cu diferite tipuri de oameni sunt necesare unei persoane care îşi doreşte să lucreze într-un cabinet de cosmetică.

Orice persoană poate ajunge cosmetician dacă învaţă câteva noţiuni de bază din domeniu, dar acest lucru nu asigură stabilitate pe piaţă şi nu dovedeşte profesionalism. Un cosmetician care investeşte în formarea sa şi dedică mult timp pentru aprofundarea cunoştinţelor în domeniu, va putea să-şi găsească mai uşor de lucru sau chiar să-şi deschidă propriul salon.

Cosmina Grigoriu, proprietara Institutului şi a Şcolii de Cosmetică Magic Young, susţine că pentru a deveni un cosmetician este nevoie „să fii o persoană cu adevărat pasionată de cosmetică, dispusă să îţi dedici toată viaţă, la propriu, pentru a învăţa şi a te pune la curent cu toate noutăţile care apar peste noapte, să ai un spirit viu şi foarte curios şi să îţi placă, cu adevărat, acest domeniu”.

Mai mult, Grigoriu precizează că pentru a activa în acest domeniu nu-ţi sunt necesare doar cunoştinţele de cosmetică. „Un cosmetician are nevoie şi de cunoştinţe de medicină, nutriţie şi îngrijire personală, pentru a putea oferi sfaturi profesionale clientelor”, explică Grigoriu, care a absolvit Facultatea de Medicină.

Dorinţa de a ajuta

O persoană pasionată de cosmetică va fi dornică să împărtăşească tehnici şi ponturi clienţilor. Din acest motiv, Cireşica Mitric, cosmetician şi trainer în cadrul Arcadia Cosmetic Center, mărturiseşte faptul că un cosmetician trebuie să aibă dorinţa de a sfătui, a ajuta şi de a face bine celor din jur. Pentru îndeplinirea acestora, este nevoie de bune abilităţi de comunicare şi socializare.

Mai mult, Cosmina Grigoriu spune că un cosmetician „are nevoie de o anume înclinaţie către oameni, de o anume abordare caldă, intuitivă şi empatică, şi de foarte multă înţelegere faţă de cliente”. De asemenea, Grigoriu consideră că oricine doreşte să devină cosmetician trebuie să înţeleagă că nu este o meserie pe care o practici doar după un curs de câteva luni. „Adevărul este că, la fel ca în toate domeniile care ţin de sănătate şi frumuseţe, cosmetica cere mulţi ani de studiu şi de perfecţionare”, completează Grigoriu.

Cursurile de formare a cosmeticienilor diferă de la un furnizor la altul prin complexitate, durată, profesori, preţ. Un curs de calificare poate fi parcurs între şase şi nouă luni, contra unei sume cuprinse în tre 600 şi 3.000 de lei. Urmarea programei unei şcoli de cosmetică poate oferi cunoştinţe despre tipurile de tratament facial, de epilare, pensat, cât şi noţiuni de chimie cosmetică şi cosmetică decorativă.

Meserie frumoasă

Meseria de cosmetician este asemănătoare celei a unui artist, încât aduce multe împliniri persoanei care o practică. „Din punctul nostru de vedere, meseria de cosmetician este o una frumoasă, care aduce satisfacţii atât materiale, cât şi personale, pentru că vedem foarte rapid rezultatul efortului depus, precum şi mulţumirea clientei. De asemenea, există o bucurie foarte mare atunci când primim telefoane de recunoştinţă din partea clientelor noastre, atunci când au văzut şi au simţit cât de bine ne-am făcut treaba”, ne împărtăşeste Cireşica Mitric.

În plus, Cosmina Grigoriu zice că nu ai cum să nu ai mulţumiri în această meserie dacă nu o faci din pasiune. „Avantajele unei astfel de cariere sunt imense în cazul în care eşti cu adevărat pasionată şi ştii ce faci. Pentru mine cosmetica nu este o meserie, este un proiect de viaţa la care m-am angajat încă din adolescenţă”, explică Grigoriu, care a învăţat meserie de la mama ei. „De la mama mea am învăţat că trebuie să fii un foarte fin psiholog care ştie nu doar să înţeleagă nevoile unei cliente, dar să ştie, la fiecare în parte, despre ce să vorbească, cum să o abordeze şi cum să îi facă pe plac”, adaugă Grigoriu.

ÎNDATORIRI
Să examineze din punct de vedere profesional tenul;
Să decidă ce tratament şi ce produse se pot aplica;
Să cureţe şi să supună tenul la baia de aburi;
Să îndepărteze părul nedorit;
Să facă masaje cosmetice;
Să facă machiaje;
Să pregătească şi să aplice creme faciale;
Să aplice machiaje profesionale;
Să dea sfaturi despre tratamentul cosmetic al tenului
Să facă teste şi să recomande cosmetice noi;
Să se ocupe de comandarea şi cumpărarea cosmeticelor.

Sursa: www.go.ise.ro

Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Cele mai citite

A venit nota de plată! Francezii au publicat cifrele pentru organizarea Jocurilor Olimpice

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a generat atât costuri imense, cât și controverse majore, contribuind la un buget total...

Viktor Orban acuză UE că încearcă să-i răstoarne guvernul

Orban susține că UE vrea să impună Budapestei o administrație „marionetă” și aseamănă protestul său, cu revolta antisovietică din 1956 Premierul ungar, care s-a contrat...

UTA Arad l-a transferat pe portughezul Ze Pedro, crescut la academia lui FC Porto

Arădenii au adus o nouă extremă stângă în lot, în speranța de a îmbunătăți performanțele echipei în Superligă. UTA Arad a anunțat recent transferul jucătorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă