17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialŞeful Pentagonului nu crede că liderul grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi,...

Şeful Pentagonului nu crede că liderul grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit

Secretarul Apărării din Statele Unite, James Mattis, a afirmat, vineri seara, că nu crede că liderul grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, ar fi murit, deşi decesul a fost confirmat de activiştii Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, potrivit Reuters.

„Cred că este în continuare în viaţă şi voi crede altfel atunci când vom şti că l-am ucis. Dar mergem după el… presupunem că este în viaţă”,  a declarat Jame Mattis.

Totodată, un oficial kurd de rang înalt a avertizat că liderul jihadist este „aproape sigur în viaţă” și că s-ar ascunde la sud de capitala de-facto a Statului Islamic de la Rakka.

„Baghdadi este cu siguranţă în viaţă. Noi avem informaţii că este în viaţă. Noi credem 99% că este în viaţă”, a declarat Lahur Talabany.

În prima jumătate a lunii iulie, activiştii de la Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului au anunţat că al-Baghdadi este mort, deşi informaţiile nu au putut să fie confirmate de către Washington. Totodată, ISIS a confirmat moartea lui Al-Baghdadi, care ar fi fost ucis într-un raid al aviației ruse în Siria, potrivit unei informații difuzate marți de agenția de știri irakiană Al-Sumaria News.


 
Cele mai citite

Dezlănțuiți creativitatea cu rotiri gratuite

În jocurile online, creativitatea nu este doar un atu; este nucleul fiecărui joc de succes. Dezvoltatorii inovează neîncetat, creând jocuri care nu sunt doar...

Parlamentul se reuneşte pentru numiri la conducerea BNR, ASF şi CNA. Mugur Isărescu îşi continuă mandatul

Parlamentul României se va reuni marţi, de la ora 15:00, într-o şedinţă comună pentru a numi noii membri ai consiliilor de administraţie ale Băncii...

Bărbat care punea la dispoziție locuințe pentru practicarea prostituției, reținut de oamenii legii

Zece percheziţii domiciliare au efectuate luni, 30 septembrie, în județul Mureș, într-un dosar de proxenetism, un bărbat de 45 de ani fiind reţinut. Suspectul...
Ultima oră
Pe aceeași temă