30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCanada trimite două vase de război în Libia

Canada trimite două vase de război în Libia

Canada a anunţat că trimite două vase de război în Libia, pentru a ajuta la evacuarea cetăţenilor canadieni, a anunţat marţi premierul Stephen Harper.

 

Ministrul apărării, Peter MacKay, a declarat că fregata HMCS Charlottetown urmează să ridice ancora miercuri de la Halifax şi se va îndrepta spre Marea Mediterană. Călătoria ar urma să dureze şase zile, relatează BBC, citat de NewsIn.

El a precizat că vasul de 4.750 de tone ar putea fi folosit pentru a impune o eventuală blocadă navală aprobată de NATO sau de ONU.

“În prezent nu există niciun plan care să implice soldaţi canadieni luând acţiuni militare”, a spus MacKay. “Ne concentrăm pe evacuarea canadienilor”, a adăugat el.

Între timp, Ottawa a blocat bunuri libiene în valoare de 2,3 miliarde de dolari.

Iar artista canadiană Nelly Furtado şi-a luat angajamentul să doneze suma de un milion de dolari primită în 2007, în urma unui concert privat de 45 de minute pentru liderul libian Muammar Gaddafi.

Cele mai citite

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă