15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialDouă aeronave cu români din Libia au aterizat la Bucureşti

Două aeronave cu români din Libia au aterizat la Bucureşti

Mai mult de 70 de cetăţeni români şi străini evacuaţi din Libia au sosit în cursul nopţii şi al dimineţii de vineri la bordul unei aeronave militare şi al unei curse TAROM care a venit de la Varşovia, potrivit NewsIn.

Românii repatriaţi – 71, potrivit TVR – au povestit că au trăit scene de coşmar şi că sunt fericiţi să fie din nou în ţară.

Potrivit Realitatea TV, alţi 15 români s-au întors în ţară în cursul nopţii folosind o cursă de linie.

Până în prezent, aproape 200 de români au fost repatriaţi la cerere. Un număr mic de români, care se află încă în Libia, vor fi şi ei aduşi în ţară cu avioane MApN.

Autorităţile române au recurs la această metodă de repatriere, cu avioane MApN, întrucât avioanele civile nu mai primesc autorizaţie să aterizeze în Libia, precizează TVR.

O primă aeronavă de transport de tip C-130 Hercules a ajuns vineri dimineaţă pe aeroportul internaţional Henri Coandă având la bord 56 de cetăţeni români şi străini evacuaţi din Libia. Avionul decolase joi seara, la ora 23.30, de pe aeroportul din Tripoli (Libia) şi a făcut o escală de realimentare pe aeroportul La Valletta din Malta.

O altă aeronavă militară, de tip C 27 J SPARTAN, se află pe aeroportul La Valletta din Malta şi urmează să fie utilizată potrivit necesarului de zboruri stabilit de MApN. şi MAE. Această a două aeronavă a Forţelor Aeriene Române are o capacitate de transport de 60 de persoane.

Cele două aeronave militare româneşti au decolat joi, începând cu ora 13.30, de la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă