15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăInternaționalManu Chao, în concert la Bucureşti cu noul sau proiect "La Ventura”

Manu Chao, în concert la Bucureşti cu noul sau proiect „La Ventura”

După un concert memorabil susţinut pe scena B’ESTFEST în 2008, primăvara aceasta „revoluţionarul” Manu Chao revine în faţa publicului român cu un nou show plin de energie. Organizat de Emagic, evenimentul va avea loc pe 16 aprilie, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, fiind inclus în turneul „La Ventura”.
 
 Unul dintre cei mai apreciaţi reprezentanţi ai culturii latine, Manu Chao este recunoscut pentru spiritul liber promovat prin muzica sa ce abundă în mix-uri eclectice de sonorităţi rock, chanson, salsa, reggae, ska şi rai. Show-urile sale sunt adevărate explozii de energie şi bună dispoziţie, emoţie şi dăruire, Manu Chao fiind un veritabil maestru al scenei, recucerindu-şi publicul cu fiecare nouă reprezentaţie live. Repertoriul poliglot din care nu lipsesc piese în limbă franceză, engleză, spaniolă, catalană, portugheză, galiţiană, arabă sau wolof, reprezintă un alt element caracteristic al muzicii sale, care a depăşit barierele culturale, fiind astăzi ascultată în toate colţurile lumii.
 
 Manu Chao şi-a făcut debutul muzical la jumătatea anilor 1980, în trupa Hot Pants. A urmat apoi Mano Negra, un proiect în cadrul căruia cântă împreună cu fratele şi vărul sau şi alături de care a lansat nu mai puţin de cinci albume. Debutul în carieră solo a avut loc spre sfârşitul anilor 1990, primul sau material discografic intitulat „Clandestino” fiind lansat în 1998. Materialul s-a bucurat de un succes impresionant, iar single-urile „Bongo Bong” şi „Clandestino” au ajuns rapid pe primele poziţii în topuri, Manu Chao devenind astfel noua revelaţie a vremii pe scena muzicală internaţională. A urmat albumul „Proxima Estacion: Esperanza”, în 2001, material ce a inclus megahit-ul „Me Gustas Tu”, iar trei ani mai târziu, „Siberie m’etait conteee” – primul album în limba franceză al artistului. În 2007, Manu Chao a lansat cel de-al patrulea album de studio, „La Radiolina”, primul single, „Rainin în Paradize” bucurându-se de un videoclip regizat de celebrul Emir Kusturica.
 
Într-o atmosferă intimă dar plină de efervescenţă, Manu Chao va concerta primăvara aceasta şi la Sala Palatului din Bucureşti, pe 16 aprilie, într-un concert din care nu vor lipsi hit-urile sale din ultimii ani.
 
  Biletele vor fi puse în vânzare marţi, 22 februarie, pe www.myticket.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta fiind disponibile la o singură categorie de preţ, respectiv 108 lei, sumă la care se adaugă costul serviciilor de ticketing. Locul în sală va fi alocat fiecărui spectator în momentul achizitionării biletului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă