15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialEşec la Zagreb

Eşec la Zagreb

Constănţenii au pierdut primul lor joc disputat în Liga Campionilor în acest an, însă păstrează şanse teoretice la calificarea în faza următoare a competiţiei.

Şansele campioanei României la handbal masculin, HCM Constanţa, de a se califica în optimile Ligii Campionilor rămân intacte chiar şi după înfrângerea de la Zagreb. Sâmbătă, echipa de pe litoral a jucat în compania croaţilor primul joc în 2011 în competiţia continentală. Deşi au evoluat mult mai bine decât în partida tur, de la Constanţa, constănţenii nu au putut împiedica gruparea croată să se impună. HC Croaţia Zagreb a câştigat meciul cu scorul de 34-30 şi este practic sigură de prezenţa în optimi. De partea cealaltă, HCM a primit o veste excelentă din Bosnia, acolo unde Bosna Sarajevo a reuşit să se impună în faţa ruşilor de la St. Petersburg. Acest rezultat face ca, înaintea disputării ultimelor două etape, echipa de pe litoral şi gruparea rusă mai sus menţionată să rămână cu şanse egale la ocuparea locului patru, ultimul ce asigură prezenţa în faza eliminatorie.

Toma Popescu şi compania au chiar mai multe şanse de calificare dacă este luat în considerare programul. Constănţenii urmează a juca pe terenul celor de la Bosna, echipă pe care la Constanţa au învins-o, şi pe propriul teren, în ultima etapă, cu spaniolii de la Ciudad Real. Ibericii vor veni însă pe litoral din postura de câştigători ai grupei, foarte probabil aceştia urmând a evolua cu rezervele, ceea ce înseamnă mai multe şanse pentru HCM. Rivala HCM, St. Petersburg, are două partide infinit mai grele. Ruşii vor juca pe propriul teren cu germanii de la Flensburg şi în deplasare la Croaţia Zagreb.
Nu trebuie însă scoasă din calcule nici Bosna Sarajevo. Deşi pe ultimul loc în clasamentul grupei, bosniacii pot intra şi ei în cărţile calificării dacă o vor învinge pe HCM în meciul următor. În ultimul joc, echipa din Sarajevo va juca pe terenul celor de la Flensburg, echipă care va juca pentru un loc mai bun în clasament, calificarea fiind deja asigurată.

Sâmbătă, meciul decisiv

Penultima etapă din grupele Ligii Campionilor este programată sâmbăta viitoare. HCM Constanţa dispută meciul decisiv pentru calificarea în optimi pe terenul celor de la Bosna Sarajevo. Întâlnirea ce va debuta la ora 20.00 poate aduce constănţenilor punctele necesare urcării pe locul patru în clasament. Acest lucru se poate întâmpla însă doar în cazul în care, două zile mai devreme, ruşii de la Petersburg vor ceda pe propriul teren în faţa celor de la Flensburg. Ultimul joc al constănţenilor în grupe este programat pe 3 martie, pe teren propriu, cu Ciudad Real.

5 participări în Liga Campionilor are la activ HCM Constanţa şi tot 5 este locul pe care îl ocupă în clasamentul grupei de anul acesta.

Cele mai citite

VIDEO Elena Lasconi și-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale: „În 2024 putem termina ce am început în 1989“

Elena Lasconi şi-a depus, marţi, candidatura la alegerile prezidenţiale, la Biroul Electoral Central. Președinta USR a declarat că îi reprezintă pe românii care se simt trădați...

Ianis Hagi a revenit la prima echipă al lui Rangers!

După o perioadă de exil la echipa de rezerve, Ianis Hagi a fost reprimit la antrenamentele primei echipe a lui Rangers. Ianis Hagi, mijlocașul român...

Vis pe gheață în Sfântu Gheorghe: Contractul pentru patinoarul din oraș a fost semnat

Viitorul patinoar va fi dotat cu un centru medical și va putea găzdui turnee internaționale Ministerul Dezvoltării și autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au semnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă