7.4 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăInternaționalAniversare cu blues la Art Jazz Club: Little Willie Littlefield concertează la...

Aniversare cu blues la Art Jazz Club: Little Willie Littlefield concertează la Bucureşti

Pentru aniversarea de zece ani, Art Jazz avea nevoie de un performer care să creeze un eveniment şi o seară memorabilă. Şi, cu sprijinul lui Ioan Big şi al Event Plus, l-a descoperit.
 Este un entertainer senzaţional. A influenţat timp de decenii muzicieni esenţiali ai Blues-Rock-ului precum Fats Domino. Este compozitorul nemuritoarei piese „Kansas City”.
 
 Pianistul de blues Little Willie Littlefield şi-a început cariera la sfârşitul anilor ’40 la vârsta de 16 ani la Eddie’s Records din Houston.
 Prima sa înregistrare, „Little Willie’s Boogie”, a fost un hit în Texas. Considerat un copil-minune, patronii casei de discuri Modern l-au determinat să se mute la Los Angeles. Aici lansează primul sau single oficial, „It’s Midnight”, ce urcă până pe locul 3 în topurile americane.
 
 Littlefield concertează regulat în Melody Club şi în faimosul Barrelhouse a lui Johnny Otis din Watts. Aici impresionează viitoare staruri precum Fats Domino care îşi va dezvolta tehnicile de interpretare plecând de la muzica lui Little Willie. Al cărui succes continuă prin colaborarile cu  saxofonistii Maxwell Davis şi Buddy Floyd, chitariştii Chuck Norris şi Johnny Moore şi percuţionistii Al Wichard şi Jessie Price.
 
 În 1952 Littlefield s-a mutat la Federal Records unde, printre numeroase hituri de box-office, a înregistrat versiunea originală la  „Kansas City” (primul titlu era „K.C.Loving”). De atunci, pe parcursul a mai bine de jumătate de secol, Little Willie continuă să uimească pasionaţii de blues prin energia şi pozitivismul său.
 
 Întrucât este un eveniment aniversar cu caracter special, numărul de bilete puse în vânzare este extrem de redus şi condiţionat de locurile rămase disponibile. Ca atare, nu se vând bilete în seara evenimentului. Costul unui bilet este de 220 RON şi se poate procura la Art Jazz Club.
  

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: România va intra anul acesta în Schengen şi cu graniţele terestre

Premierul a afirmat că a rezolvat Schengen, după un eşec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat că are „mai multe informații” care îi permit...

Marcel Ciolacu: România va intra anul acesta în Schengen şi cu graniţele terestre

Premierul a afirmat că a rezolvat Schengen, după un eşec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat că are „mai multe informații” care îi permit...

Consilier județean din Gorj, săltat de mascați și dus la audieri

În cartierul Obreja din Târgu Jiu, joi dimineața, polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate și jandarmi din Brigada Specială de Intervenție...
Ultima oră
Pe aceeași temă