17.1 C
București
vineri, 6 septembrie 2024
AcasăSpecialMinistrul de Externe UE: Mubarak a "ascultat vocea poporului"

Ministrul de Externe UE: Mubarak a „ascultat vocea poporului”

DEMISIE. Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă, Catherine Ashton, a salutat vineri demisia preşedintelui egiptean, Hosni Mubarak, care „a ascultat vocea poporului egiptean” şi a deschis astfel calea unor „reforme mai rapide şi mai profunde”.

Prin retragerea sa, „el a ascultat vocea poporului egiptean şi a deschis calea unor reforme mai rapide şi mai profunde”, a apreciat Ashton, într-un comunicat, citat de Mediafax.

„Este important ca dialogul să fie accelerat, conducând la un Guvern reprezentativ, care va respecta aspiraţiile (…) poporului” egiptean, a adăugat ea.

„Respectarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale este esenţială. Toate abuzurile trebuie să facă obiectul anchetelor”, a precizat ea.

Preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, a renunţat la funcţie şi a transferat puterea armatei egiptene, a anunţat vineri vicepreşedintele Omar Suleiman, în cadrul unei intervenţii televizate.

Cele mai citite

Hei, coșmar, coșmar…

De la un timp, noaptea, am coşmaruri. Pentru că totuşi sunt un om echilibrat, am hotărât să visez ziua, cu ochii deschişi. De...

Dialog satiric între vaci: Din ciclul Fermier la UE m-aș duce

– Ole, Torero! – Oleu, teroare! Că de când am intrat în UE, s-a dus liniştea boilor şi taurilor noştri! – Aşa e! Nu vezi...

Donald Trump îl vrea pe Elon Musk în echipa sa

Trump propune o comisie guvernamentală pentru eficiență, condusă de Elon Musk Într-un interviu despre viziunea sa economică, Trump a declarat că, dacă va ajunge la...
Ultima oră
Pe aceeași temă