Spitalele care primesc aceste donații sunt ambele din Timișoara: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” și Spitalul Județean de Urgență „Pius Brînzeu”.
În data de 18 martie, Cramele Recaș s-au alăturat celor care înțeleg importanța contribuției în lupta cu pandemia care a afectat țara și a pus-o într-un context de criză socio-economică. Astfel, au realizat 2 donații: 3 ventilatoare mecanice către Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, dar și articole, aparate și dispozitive medicale pentru urgențe către Spitalul Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara printre care menţionăm: 2 aparate de ventilaţie mecanică R 860 în valoare de 20.400 EUR fiecare, 750 filtre HEPA şi HMEF, 2 aparate de dezinfecție cu aburi și 8 cutii a 20 de bucăţi de kituri-circuit de unică folosinţă pentru anestezie adulţi.
Pe lângă donațiile făcute, conducerea companiei sfătuiește oamenii să se autoizoleze, să aibă grijă de cei apropiați și de familie și să acorde o atenție sporită igienei și sănătății. În perioada de cumpănă, în care distanțarea socială este cea mai eficientă soluție de prevenție, reprezentații Cramelor Recaş îndeamnă cetăţenii să rămână conectați evitând contactul direct și să își reunească forțele prin implicare și solidaritate.
Mai departe, ei încurajează celelalte companii, dar și cetățenii se implice și să ia parte la astfel de evenimente, care ne vor ajuta să trecem mai ușor peste situația actuală. Este foarte important în perioada care urmează, să avem grijă de sănătatea noastră și să ajutăm mai departe, în măsura în care putem face asta în siguranță.
De asemenea, este foarte important să ne informăm din surse sigure, verificate, încât în perioada aceasta publicul a fost asaltat de știri false.
Orice contribuție poate face o diferență majoră și, în final, suntem cu toții reuniți de aceleași forțe: grija și respectul pentru noi și pentru cei din jurul nostru, manifestate prin responsabilitate și solidaritate. #ÎVINGEMÎMPREUNĂ şi astfel suntem întotdeauna mai puternici.
În această perioadă de restricţii, compania recomandă consumul responsabil de vin, acasă, provenit din surse sigure, realizat și îmbuteliat la standarde înalte de calitate, sub stricta supraveghere și respectare a normelor de siguranță a alimentelor în vigoare, așa cum sunt vinurile care poartă etichetele Cramele Recaș.
Cramele Recaş, cu o capacitate de procesare care totalizează în prezent 32 de milioane de litri pe an, este unul dintre cei mai mari producători de vin din ţară, poziționând-se, conform raportărilor Ministerului de Finanţe, pe primul loc în topul producătorilor din România în anul 2018. Fiind într-o continuă expansiune, producătorul bănăţean este printre primii mari jucători din ţara noastră care care a impus pe piaţa autohtonă un stil propriu de vinificaţie, precum şi o calitate și un echilibru pentru toate gamele de vin, de la entry-level, la super premium. În toate procesele legate de viticultură şi vinificaţie, Cramele Recaş asigură cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă a produselor practicate la nivel internaţional şi reducerea aproape completă a impactului activităţilor de producţie asupra mediului înconjurător. Cramele Recaș exploatează o suprafață totală de aproximativ 1150 de hectare viță de vie la Recaș, județul Timiș, şi la Miniș, judeţul Arad, însumând în plantaţii peste 20 de soiuri de struguri, româneşti şi internaţionale.