22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialHosni Mubarak i-ar fi spus unui deputat israelian că îşi caută "o...

Hosni Mubarak i-ar fi spus unui deputat israelian că îşi caută „o cale de ieşire”

Deputatul laburist israelian Binyamin Ben Eliezer a afirmat, vineri, că preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, i-a spus, în cadrul unei conversaţii telefonice joi seara, cu puţin înaintea discursului său televizat, că îşi caută „o cale de ieşire” onorabilă, relatează AFP, potrivit Mediafax.

„El ştie că s-a terminat, că este sfârşitul drumului. Nu mi-a spus decât un lucru înaintea discursului său, anume că îşi caută o cale de ieşire„, a afirmat Ben Eliezer la postul de radio militar.

Ben Eliezer, care a fost până de curând ministru al Comerţului şi Industriei, este considerat oficialul israelian cel mai apropiat de preşedintele Mubarak, pe care l-a vizitat de mai multe ori.

Hosni Mubarak, aflat la putere de aproape 30 de ani şi care se confruntă cu o mişcare de contestare fără precedent, i-a delegat joi seara prerogativele sale vicepreşedintelui Omar Suleiman, fără a-şi anunţa însă demisia.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Democrat aflat la putere, a anunţat că preşedintele egiptean a părăsit Cairo pentru a merge la Sharm el-Sheikh, în Sinai.

„Mubarak a părăsit Cairo cu toată familia sa”, declarase anterior o sursă apropiată Guvernului, sub acoperirea anonimatului, refuzând să precizeze dacă aceştia au părăsit Egiptul sau au mers în staţiunea balneară Sharm el-Sheikh, din Sinai, unde preşedintele deţine o locuinţă.

Cele mai citite

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...
Ultima oră
Pe aceeași temă