19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialProtest cu huiduieli la Călăraşi împotriva comasării spitalelor

Protest cu huiduieli la Călăraşi împotriva comasării spitalelor

Peste 100 de persoane, angajaţi ai Spitalului TBC Călăraşi, Spitalului de Psihiatrie Săpunari din judeţ, Spitalului de Urgenţă Călăraşi şi membri de sindicat din domeniul sanitar din judeţul Ialomiţa, protestează, joi, nemulţumite de propunerea Ministerului Sănătăţii de comasare a spitalelor, potrivit Mediafax.

Potrivit managerului Spitalului TBC Călăraşi, dr. Spiridon Dumitrescu, unitatea nu are datorii, iar situaţia financiară a instituţiei este foarte bună şi permite „un act de îngrijire medical la standardele impuse de normele medicale”.

„Mitingul este unul spontan, oamenii sunt nemulţumiţi de această decizie prin care spitalul nostru devine secţie a Spitalului de Urgenţă din Călăraşi, iar comasarea intervine într-o perioadă în care nu avem datorii, iar îngrijirea pacienţilor se desfăşoară normal. Sunt alături de colegii mei şi sperăm să oprim această propunere. Avem pacienţi foarte mulţi, chiar şi din judeţul Ialomiţa. Repet nu avem nicio datorie, lucrăm în mod normal şi suntem la zi cu salariile şi cu tot ce trebuie pentru pacienţi, iar cei 87 de angajaţi sunt foarte supăraţi de ceea ce se va întâmpla”, a declarat dr. Spiridon Dumitrescu.

Spitalul TBC din Călăraşi are o capacitate de 102 paturi, iar în prezent sunt internaţi 107 bolnavi.

Şi angajaţii Spitalului de Psihiatrie Săpunari din Lehliu sunt nemulţumiţi de reorganizarea propusă de MS.

„Nu mi se pare deloc o idee bună şi nu văd rostul acestei comasări. Noi nu avem datorii şi nu se ţine cont de nimic, practic nu s-a făcut nicio analiză, iar pentru Ministerul Sănătăţii observ că nu are importanţă faptul că noi ne desfăşurăm activitatea în mod normal fără a promova probleme bugetului în condiţiile în care nu avem datorii”, a declarat managerul Spitalului de Psihiatrie Săpunari din Lehliu, Daniela Iacomi.

Acţiunea a început la ora 11.30 în curtea Spitalului TBC din Călăraşi, iar apoi protestatarii au plecat cu autoturismele spre centrul oraşului Călăraşi, unde este sediul Prefecturii.

Protestatarii au strigat „Jos Guvernul!”, „Nu ne comasaţi!”, „Jos Băsescu!”, „Dar-ar TBC-ul în voi /Să veniţi la noi”.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii fluieră şi huiduie în faţa Prefecturii Călăraşi.

Protestul este programat să se încheie la ora 14.00.

Cele mai citite

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...

U Cluj și-a adus golgheter! Cel mai bun marcator din Armenia a semnat cu „șepcile roșii”

Universitatea Cluj a oficializat transferul atacantului armean Artur Miranyan, golgeterul campionatului Armeniei, care vine liber de contract la echipa lui Ioan Ovidiu Sabău. Golgeterul Armeniei,...

Ludovic Orbul sau ratatul de serviciu

Tu te lauzi că Ludovicul înainte ți s-a pus?… Ce-l mâna pe el în luptă, ce-a voit acel exclus? Cam așa ar suna acum versurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă