22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTricolorii mici încep reconstrucţia

Tricolorii mici încep reconstrucţia

Naţionala de tineret a României va susţine astăzi, în deplasare, în compania formaţiei similare a Turciei, prima partidă amicală a anului.

Întâlnirea cu Turcia de azi, este primul meci în care selecţionerul Emil Săndoi va folosi în totalitate fotbalişti născuţi după 1 ianuarie 1990, eligibili pentru preliminariile Campionatului European „Under 21″, ediţia 2011-2013, al cărui turneu final se va desfăşura în Israel. Săndoi intenţionează să verifice astăzi pe cât mai mulţi jucători dintre cei 18 convocaţi, chiar dacă primul meci oficial în cadrul campaniei de calificare va avea loc abia în iunie, pe teren propriu, contra Kazahstanului.

Pentru postul de portar se vor bate Alexandru Pena (AS Roma) şi Virgil Drăghia (Juventus Bucureşti), pentru linia de fundaşi Bogdan Mustaţă (Steaua Bucureşti II) Florian Buleică (U Craiova), Sebastian Mladen (AS Roma), Mihai Leca (ACS Berceni), Florian Bejan (Steaua Bucureşti II), şi Sergiu Muth (Gaz Metan Mediaş), pentru posturile de mijlocaşi se luptă Sergiu Suciu (AS Gubbio), Adrian Stoian (Pescara), Ciprian Brata (Pandurii Tg. Jiu), Mihai Răduţ, Cosmin Matei (ambii Steaua Bucureşti), Alexandru Ţigănaşu (Astra Ploieşti), Ciprian Selagea (Unirea Alba Iulia) şi Gheorghe Grozav (Standard Liege), iar atacanţi vor fi Denis Alibec (Internazionale Milano) şi Marius Alexe (Dinamo Bucureşti).

Statistic vorbind, până acum, România a susţinut 13 partide cu Turcia, din care opt au fost amicale, patru s-au disputat în cadrul CE, iar una la Balcaniadă, per total cele două formaţii împărţindu-şi în mod egal victoriile şi înfrângerile, 5-5, din trei întâlnri. Turcii au fost însă greu de învins în faţa propriilor suporteri, din cele opt partide pe care le-au disputat în Turcia românii nereuşind să câştige decât de două ori şi să remizeze o dată. Tricolorii mici nu s-au mai întâlnit însă din 2006 cu adversarii din amicalul de astăzi, ultima partidă dintre cele două naţionale, disputată la Bucureşti, încheindu-se la egalitate (1-1).

Calificare dificilă

În ceea ce priveşte premisele României-tineret de a ajunge la Euro 2013, după ce a ratat calificarea la ediţia din acest an a turneului final european, nu sunt tocmai roz. Săndoi pregăteşte o nouă generaţie cu care speră să ajungă la CE din 2013, dar din păcate grupa 9 din care face parte este foarte dificilă. Directorul general al FRF, Ioan Angelo Lupescu, a spus că ghinionul naţionalei de tineret la tragerea la sorţi nu este întruchipat doar de faptul că va întâlni Franţa, ci şi de dis¬tanţele mari la care vor trebui să se deplaseze tricolorii mici. „Am nimerit într-o grupă grea, iar ghinionul nu este doar că suntem în aceeaşi grupă cu Franţa, ci şi că vom fi obligaţi să jucăm în Kazahstan. Sunt peste 3.000 de kilometri până acolo şi, în plus, există şi o diferenţă de cinci ore faţă de fusul nostru orar. Dar aşa am picat, aşa vom juca. Deocamdată, nu se poate vorbi despre şansele de calificare. Cert este doar că suntem într-o grupă dificilă, Slovacia şi Letonia fiind, de asemenea, două echipe care vor pune probleme. Cu siguranţă însă, ne vom bate pentru calificare”, a spus Lupescu.

Grupa a 9-a

Reprezentativa de tineret a României, antrenată de Emil Săndoi, va întâlni Franţa, Slovacia, Letonia şi Kazahstan, în grupa a 9-a a preliminariilor Campionatului European din 2013, programat în Israel. La tragerea la sorţi, România a făcut parte din prima urnă valorică, alături de Anglia, Spania, Olanda, Italia, Suedia, Cehia, Rusia, Serbia şi Germania, componenţa celor cinci urne valorice stabilin-du-se pe baza rezultatelor din ediţiile 2006-2007 (preliminarii şi turneu final), 2007-2009 (preliminarii şi turneu final), 2009-2011 (preliminarii şi play-off).

PROGRAM

Tricolorii mici vor disputa primul meci oficial, în cadrul campaniei de calificare la Euro 2013, pe 5 iunie, pe teren propriu contra reprezentanţilor Kazahstanului, urmând ca pe 2 septembrie să susţină returul. Vor urma două partide acasă, pe 6 septembrie cu Letonia şi pe 11 octombrie cu Franţa, returul cu Franţa fiind programat pe 11 noiembrie. În iunie 2012, pe 1 şi 5 ale lunii, va avea loc dubla cu Slovacia, iar pe 10 septembrie 2012, România tineret va juca ultima partidă a calificărilor în Letonia, în compania ţării gazdă.

Pentru jocurile de baraj se vor califica cele zece câştigătoare ale grupelor şi cele mai bune patru reprezentative care vor încheia preliminariile pe locurile secunde. Învingătoarele celor şapte duble manşe se vor alătura Israelului, gazda turneului final.

 

Cele mai citite

Directiva europeană privind industria textilă: Pașaport digital și materii recuperabile obligatorii, din 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, toate produsele din sectorul textilelor, confecțiilor și pielăriei vor fi obligate să aibă un pașaport digital, conform unei directive...

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Cum să îți amenajezi livingul cu fotolii puf eco?

Vrei să îți amenajezi livingul diferit? În cazul acesta, poți opta pentru mobilier inedit, așa cum sunt și fotoliile puf eco. Aceasta alegere...
Ultima oră
Pe aceeași temă