15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialClubul Farul reintră în normalitate

Clubul Farul reintră în normalitate

Cea mai prestigioasă grupare fotbalistică a Constanţei, FC Farul, pare să fi depăşit perioada de criză şi se va antrena la baza proprie.

 

Farul s-a reunit sub semnul incertitudinii. Marinarii au fost nevoiţi ca o vreme să se antreneze pe plajă şi să se cazeze la un hotel din staţiunea Mamaia, pentru că baza din Primăverii nu dispunea de utilităţile necesare desfăşurării activităţii în cele mai bune condiţii.

Trupa antrenată acum de Gheorghe Butoiu, după ce Ioan Sdrobiş a anunţat că nu mai vine la Farul din cauza instabilităţii financiare, a plecat la Predeal, unde va sta până joi. Acolo alb-albaştrii au condiţii dintre cele mai bune, iar pregătirea s-a desfăşurat aşa cum a dorit tehnicianul constănţean. „Am reuşit să ne pregătim destul de bine la Predeal. Ne-am axat mai mult pe pregătirea fizică pentru că mulţi jucători erau deficitari la acest capitol. Pot spune că până acum suntem mulţumiţi de rezultate şi sper ca lucrurile să meargă în continuare pe o pantă ascendentă”, a declarat tehnicianul echipei de pe litoral. După ce, o bună perioadă de timp, arena din Primăverii nu a dispus decât de energie electrică, patronul clubului, Giani Nedelcu, a anunţat că aceste probleme au fost rezolvate, iar la întoarcerea la Constanţa jucătorii se vor putea pregăti în condiţii normale.

Vestea a fost primită cu bucurie de tehnicianul constănţean. „Nu putem decât să ne bucurăm că vom beneficia de toate condiţiile pentru a pregăti returul de campionat. Avem nevoie de linişte pentru a aborda cu încredere returul de campionat, iar dispariţia problemelor administrative ajută enorm la acest capitol”, a declarat Butoiu. Un aspect extrem de important este şi cel al salariilor restante. Vestea bună este aceea că foştii jucători pe care Farul îi mai are de plătit nu mai pot obliga formaţia constănţeană să le dea banii imediat. Clubul are însă obligaţia de a-şi plăti toate aceste datorii până în luna februarie a anului viitor.

Se caută jucători

Chiar dacă pe jucătorii pe care îi are la echipă nu i-a plătit de ceva vreme, Giani Nedelcu speră că poate întări lotul cu o serie de jucători cu experienţă. Patronul a înaintat oferte către fotbalişti celebri precum Vali Badea sau Valentin Bădoi, ambii foşti jucători la Steaua. Aceştia l-au refuzat însă pe patronul Farului, invocând diverse motive. Cert este că situaţia încă destul de grea de la echipa de pe litoral alungă jucătorii cu nume, aceştia fiind interesaţi de salarii mari şi, mai ales, plătite la timp.

8 este locul pe care se situează FC Farul în clasamentul Ligii a II-a, după disputarea turului.

Cele mai citite

Andrei Rațiu, desemnat cel mai rapid jucător al lunii în La Liga!

Andrei Rațiu se află într-o formă excelentă în tricoul celor de la Rayo Vallecano, unde a reușit să impresioneze atât prin performanțele sale ofensive,...

Dezlănțuiți creativitatea cu rotiri gratuite

În jocurile online, creativitatea nu este doar un atu; este nucleul fiecărui joc de succes. Dezvoltatorii inovează neîncetat, creând jocuri care nu sunt doar...

Vis pe gheață în Sfântu Gheorghe: Contractul pentru patinoarul din oraș a fost semnat

Viitorul patinoar va fi dotat cu un centru medical și va putea găzdui turnee internaționale Ministerul Dezvoltării și autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au semnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă