15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialConstanţa se pregăteşte de un turneu important

Constanţa se pregăteşte de un turneu important

Oraşul de la malul mării va organiza unul dintre cele mai importante turnee de biliard din Europa de Est şi unul dintre cele mai mari de pe Bătrânul Continent.

Biliardul este cel mai practicat sport la nivel de amatorism, acesta fiind pentru mulţi un excelent mod de a-şi petrece timpul liber. Pentru constănţeni – şi nu numai -, cunoştinţele acumulate jucând de plăcere pot fi folositoare pentru a se înscrie la un concurs care să le aducă nişte câştiguri substanţiale. „Tacul de Aur” este un concurs care se va desfăşura la centrul de distracţii şi sport „Lake View” şi la care poate participa orice iubitor al acestei discipline. Premiile puse la bătaie de organizatori sunt extrem de ispititoare, fondul total de câştiguri ridicându-se la impresionanta sumă de 37.600 euro. Competiţia se va întinde pe tot parcursul anului, aceasta fiind împărţită în patru etape preliminarii, plus marea finală care va avea loc în perioada 19 noiembrie-18 decembrie.

Prima etapă va avea loc însă în perioada 19 februarie-2 aprilie. Fiind un turneu open, la concurs sunt invitaţi să participe toţi cei care doresc să se afirme în lumea acestui sport. Premiile de etapă nu sunt nici ele de lepădat.

Cel care va încheia o astfel de rundă pe primul loc va primi din partea organizatorilor un cec în valoare de 3.000 euro. Fiecare etapă va avea un fond de câştiguri de 4.500 de euro. Primii opt clasaţi în fiecare din cele patru runde vor câştiga şi dreptul de a participa la marea finală, al cărei premiu cel mare este de 10 mii de euro şi Trofeul „Tacul de Aur”.

Pentru a participa la preselecţia fiecărei etape, un jucător trebuie să achite o taxă de înscriere de 50 de lei. Calificarea în primii 32 de jucători ai unei runde presupune ca fiecare jucător calificat, să mai plătească o taxă de 450 de lei. Înscrierile au început deja, perioada de înscriere încheindu-se pe 18 februarie.

Competiţie de nivel european

În ciuda faptului că nu se aşteaptă participare internaţională la această ediţie, organizatorii au oferit toate argumentele pentru ca „Tacul de Aur” să primească eticheta de competiţie de nivel european. Campionul mondial la biliard artistic şi totodată secretarul general al Federaţiei Române de profil, Gabriel Bişoiu, a declarat: „Acest turneu este o iniţiativă unică în România. În ceea ce priveşte competiţia, aceasta se ridică la nivel european. Din cunoştinţele mele, doar Campionatul European de seniori are fonduri de premiere mai mari ca turneul de la Constanţa”.

5 etape va avea turneul de biliard „Tacul de aur”, ultima dintre ele fiind marea finală.

 

Cele mai citite

Bursele europene au închis marţi în scădere, pe fondul conflictului din Orientul Mijlociu

Traderii au fost reticenți la investiții, pe fondul escaladării temerilor geopolitice că Iranul va ataca Israelul Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în declin...

Cum tehnologia pliabilă transformă creativitatea: descoperă ultimele apariții în materie de telefoane

Tehnologia pliabilă din lumea smartphone-urilor nu doar că revoluționează experiența utilizatorilor, ci aduce și un impact semnificativ asupra creativității. Aceste dispozitive inovatoare deschid noi...

Categoria Capul plecat mantinela nu-l atinge

Tanczos Barna, senator UDMR, despre PNL, lăsat în ofsaid de președintele Iohannis:  „PNL-ul s-a izbit cu capul de mantinelă”. Source link
Ultima oră
Pe aceeași temă