21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportBotiş: Guvernul oferă două pachete de ajutoare pentru familiile minerilor morţi la...

Botiş: Guvernul oferă două pachete de ajutoare pentru familiile minerilor morţi la Mina Uricani

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat că Guvernul va oferi două pachete pentru familiile minerilor morţi în urma exploziei de la Mina Uricani, un pachet de ajutoare de urgenţă şi un pachet individualizat, acesta urmând să se dea în funcţie de nevoile fiecărei familii, potrivit Mediafax.

Botiş a spus că Guvernul urmează să aprobe un pachet de ajutoare de urgenţă pentru familiile îndoliate, iar, în paralel, se va acorda şi un pachet individualizat, reprezentanţii Executivului urmând să identifice nevoile personale ale fiecărei familii pentru a putea veni în sprijinul acestora pe termen lung.

„Fiecare familie va fi ajutată separat, în sensul în care vom identifica nevoile. În acest caz ( explozia de la Mina Uricani – n.r.) putem vorbi şi de familii cu doi copii minori şi vom găsi un pachet individual, pentru fiecare familie în parte”, a spus Botiş, citat de corespondentul Mediafax.

Potrivit sursei citate, este prematur să se vorbească despre sume exacte care urmează să fie acordate familiilor minerilor morţi.

„O sumă minimă ar putea fi luată în calcul. În 2008, (explozia de la Mina Petrila – n.r.) a fost alocată o sumă de 100 de milioane de lei vechi. Cu siguranţă va fi un pachet mult mai consistent, dar nu cred că este cazul să vorbim acum de o sumă maximă. Pot să vă asigur că în bugetul ministerului (ministerul Muncii – n.r.) avem un fond de sprijin pentru cei aflaţi în situaţii de urgenţă, iar ceea ce s-a întâmplat în Mina Uricani se încadrează în acest capitol”, a spus Botiş.

 

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă