22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialOltencele, faţă în faţă cu neînvinsele

Oltencele, faţă în faţă cu neînvinsele

Oltchim Râmnicu Vâlcea va întâlni duminică, acasă, formaţia Buducnost Pod-gorica (Muntenegru), în cadrul primei etape din grupa I principală a actualei ediţii a Ligii Campionilor. Partida va fi transmisă în direct de Digi Sport, de la ora 18.00.

Partida de duminică se anunţă extrem de tensionată şi echilibrată. Oltencele, finaliste în sezonul trecut, se gândesc cel puţin la reeditarea performanţei din 2010, iar muntenegrencele se numără printre favoritele la obţinerea accesului în faza următoare a competiţiei, după ce au terminat neînvinse în grupele preliminare. În ediţia 2009/2010, cele două formaţii s-au întâlnit tot în primul meci din faza grupelor principale, dar la Podgorica, vâlcencele pierzând la un gol în faţa unui public extrem de ostil. În partida retur, fetele de la Oltchim şi-au luat însă revanşa şi s-au impus fără probleme suţinute frenetic de proprii suporteri.

Pentru meciul de la acest final de săptămână, tribunele sălii sporturilor din Râmnicu Vâlcea se anunţă din nou arhipline, Oltchim punând în vânzare, în această dimineaţă, 1.000 de bilete, la preţul de 40 de lei fiecare. Posesorilor de tichete li se vor adăuga, cu siguranţă, şi cei 780 de abonaţi pe care îi are campioana României la handbal feminin. Faptul că muntenegrencele vor fi susţinute, la rândul lor, de aproximativ 120 de suporteri nu pare a-i îngrijora pe organizatori. Vicepreşedintele CS Oltchim, Nicolae Andrei Luca, a declarat că speră să nu fie incidente între galeriile celor două formaţii care se vor întâlni duminică. „În mod normal, spectacolul din tribune va fi asigurat. Sper şi sunt sigur că va fi un duel fair-play al galeriilor şi nu se va pune problema de incidente”, a spus oficialul vâlcean. Luca a afirmat de asemena că este convins că tribunele vor fi pline la partida cu Buducnost. „Nu cred că preţul biletelor este mare, având în vedere că suntem în grupele principale şi ne batem pentru semifinale. Sunt sigur că tribunele vor fi arhipline”, a precizat Luca.

Cu două componente ale naţionalei Ucrainei

Oltchim va aborda întâlnirea cu Buducnost cu un lot bine întărit. Alături de Cristina Neagu, care s-a întors de câteva zile în ţară cu trofeul de cea mai bună jucătoare de handbal a lumii în 2010, de Oana Manea, Iulia Curea, Talida Tolnai, Adina Fiera, Roxana Han, Steluţa Luca, Adriana Nechita, Mihaela Smedescu, Ionela Stanca sau Patricia Vizitiu, din echipă vor face parte şi două componente ale naţionalei Ucrainei: interul Anastasia Pidpalova şi extrema dreaptă Iulia Manaharova. Manaharova a semnat săptămâna aceasta un contract pe un sezon şi jumătate cu echipa vâlceană, pe care a preferat-o campioanei Ungariei ETO Gyor, dar încă nu se ştie dacă va evolua duminică. „Probabil că nu voi avea şansa să joc duminică, în meciul cu Buducnost, pentru că nu am apucat să fac antrenamente suficiente cu Oltchim. Sunt sigură însă, că voi avea şanse să mă afirm, să dovedesc ceea ce pot şi ştiu”, a spus Manaharova, care în acest sezon va juca la Oltchim doar meciurile din Liga Campionilor.

Modernizări, cu gândul la o finală a Ligii Campionilor

După ce anul trecut Oltchim nu a putut juca finala Ligii Campionilor acasă, din cauză că Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea are în prezent doar 2.000 de locuri, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Vâlcea, Paul Dinu, a promis că va mări capacitatea sălii la 3.000 de locuri până la finaele lunii august, lucrările urmând a costa 1.600.000 de lei. „Am găsit finanţarea, suntem siguri de bani. Agenţia Na-ţio-nală pentru Tineret şi Sport a înţeles situaţia de la Vâlcea şi ne-a oferit finanţarea. Lucrările vor costa în jur de 16 miliarde de lei vechi şi vor începe efectiv în vara acestui an. Undeva spre finele lunii august, totul va fi gata şi Sala Sporturilor va avea o capacitate de peste 3.000 de locuri”, a spus Paul Dinu.

În luptă cu campioanele Spaniei şi Sloveniei

Din grupa I principală, alături de Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Buducnost mai evoluează Itxako Reyno De Navarra şi RK Krim Mercator, campioanele Spaniei, respectiv Sloveniei. În semifinalele competiţiei se vor califica primele două clasate din cele două grupe principale.

Cele mai citite

Dialog satiric, partidul Piraților – Academia Catavencu

– Frumos te-ai mai potcovit, prietene! Cum ai făcut rost de piciorul de lemn? – Într-o luptă cu olandezii care nu voiau să mă...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă