15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialÎncă o "dublă" constănţeană

Încă o „dublă” constănţeană

Ambele echipe de volei de pe litoral au reuşit să câştige meciurile programate în etapa cu numărul 14.

Partide diametral opuse în ceea ce pri-veşte dificulta-tea celor susţinute de echipele constănţene în etapa a XIV-a a Diviziei A1. Dacă fetele de la CS Volei 2004 Tomis au avut un meci uşor pe terenul codaşei CSM Lugoj, băieţii de la CVM Tomis au avut mult de muncă pentru a se impune pe terenul celor de la Unirea Dej.

Ambele echipe au reuşit, în cele din urmă, să câştige jocurile şi să îşi păstreze poziţiile în clasament. Pentru echipa feminină, deplasarea la Lugoj a fost o veritabilă excursie. Gavrilescu şi compania au avut nevoie de mai puţin de o oră pentru a cuceri toate cele trei puncte puse în joc.

A fost o partidă fără istoric, fetele antrenate de Darko Zakoc câştigând seturile 1 şi 3 cu 25-10, în timp ce, în parţialul secund, gazdele au reuşit să acumuleze două puncte mai mult. Noul succes care demonstrează o dată în plus diferenţa uriaşă de valoare între cele 3-4 echipe care se luptă pentru -titlu şi restul plutonului. De un meci mult mai dificil au avut parte vicecampionii de la CVM Tomis, care s-au deplasat la Dej pentru meciul cu Unirea. Constănţenii au început cât se poate de bine jocul şi au câştigat primul set cu 25-19. Gazdele au apăsat pedala de acceleraţie şi nu i-au mai lăsat loc să respire echipei de pe litoral, care a făcut totuşi 2-0 la seturi după ce şi-a adjudecat şi parţialul secund cu 25-23.

De aici a început o luptă crâncenă care putea duce uşor la prima înfrângere a echipei de pe litoral. Gazdele au redus din diferenţă după ce au câştigat setul 3 cu scorul de 25-23, pentru ca, la finalul setului 4 egalitatea să revină pe tabelă. S-a intrat astfel în setul decisiv, unde gazdele au continuat evoluţia bună. Au condus chiar cu 11-5 şi mai aveau nevoie de doar 4 puncte pentru a se impune. Constănţenii au revenit însă în joc şi, într-un final dramatic, au reuşit să se impună cu scorul de 20-18 în set, 3-2 în meci.

Fetele se apropie

Graţie succesului categoric de pe terenul celor de la CSM Lugoj şi succesului la limită al liderului Ştiinţa Bacău, la Dinamo, echipa de pe litoral reuşeşte să micşoreze diferenţa care o separă de primul loc al clasamentului. CSV se află în continuare pe locul secund, cu 35 de puncte, în timp ce Bacăul are acum 36.

Spre deosebire de fete, băieţii de la CVM au pierdut un punct faţă de urmăritoarea Remat Zalău. Aceasta a învins cu 3-0 în etapa a XIV-a şi acum se află la doar o lungime de echipa de pe litoral.

14 victorii are CVM Tomis din tot atâtea partide disputate în actualul sezon al Diviziei A1.

Cele mai citite

Consumul energetic al inteligenței artificiale pune presiune pe rețeaua electrică din SUA

Conform celor mai recente estimări ale experților, consumul tot mai mare de energie al inteligenței artificiale pune o presiune semnificativă asupra rețelei electrice din...

Top 5 cocktailuri cu gin, de sezon

Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de culinar, cu siguranță știți cât de importante sunt băuturile într-un meniu complet, nu-i așa? Ei bine, odată...

Avertismente din mai multe industrii: Ceasuri de lux, oțel, retail și auto afectate de scăderea cererii

Primele luni ale anului 2024 au adus semnale de alarmă din diverse sectoare economice, inclusiv producția de ceasuri de lux, oțel, retail, auto. Printre...
Ultima oră
Pe aceeași temă