17.7 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialDin nou, adio, Giovani!

Din nou, adio, Giovani!

Atacantul Adrian Mutu a decis să înceteze colaborarea cu firma impresarilor Ioan şi Victor Becali, considerându-l pe primul principal vinovat de tensionarea relaţiilor dintre el şi clubul Fiorentina, la care activează.

Surse din apropierea lui Mutu au susţinut încă de acum două săptămâni că fotbalistul a fost deranjat de faptul că Ioan Becali s-a certat cu conducerea grupării viola, aducându-le acuze şefilor Fiorentinei în cadrul unei conferinţe de presă. Briliantul a luat însă abia acum decizia de a renunţa definitiv la colaborarea cu fraţii Becali, deoarece săptămâna aceasta se poate decide soarta carierei sale. Pe 31 ianuarie se încheie perioada de transferuri din Serie A, iar pentru a mai juca fotbal la un nivel înalt, Mutu are nevoie să se împace cu orice preţ cu AC Fiorentina, fie pentru a fi reintrodus în echipă, fie pentru a fi lăsat să plece. În caz contrar, există riscul ca atacantul român să rămână pe tuşa grupării viola până în vara lui 2012, când i se termină contractul, ceea ce ar echivala cu finalul carierei sale. Cum Fiorentina a făcut mai multe cereri pentru a obţine neplata salariului lui Mutu, însă acestea au fost respinse constant, cea mai plauzibilă variantă ar fi ca toscanii să accepte să-l transfere pe atacantul român la alte echipe.

Agenţii lui Mutu au discutat cu mai multe echipe, iar Inter Milano şi Cesena sunt formaţiile care, se pare, îl doresc cel mai mult pe român. Din surse neoficiale, „Briliantul” şi-a dat deja acordul pentru a juca la Cesena, dar Fiorentina nu ar fi de acord să-l lase să plece la această echipă, pe care o consideră adversară directă în Serie A. Totodată Massimo Moratti, preşedintele Interului, a spus că nu-l ia pe Mutu decât dacă acesta îşi rezolvă problemele cu Fiorentina. Briliantul are şi oferte din SUA, de la LA Galaxy şi New York Red Bulls, din zona Golfului şi din Rusia, dar nu vrea să plece din Italia, pentru că acolo şi-a deschis mai multe afaceri, iar familia sa se simte bine în Cizmă.

Binele lui Mutu, mai presus de orice şut în fund

Departe de a fi supărat, impresarul Ioan Becali a declarat că a decis împreună cu Adrian Mutu încetarea contractului de reprezentare, pentru ca fotbalistul să-şi poată rezolva conflictul cu conducerea clubului italian AC Fiorentina. „Cei de la Fiorentina au spus că problema aş fi eu, şi pentru interesul lui am decis să întrerupem colaborarea. Nu e nici un fel de problemă, sunt prieten cu Adi Mutu şi important e ca el să-şi rezolve această problemă. Ca să nu mai fie nici un fel de problemă am decis de comun acord asta”, a declarat Becali. Impresarul FIFA a precizat că Mutu va trebui de acum înainte să ia singur decizia dacă va mai continua cu gruparea viola sau nu: „Nu ştiu dacă mai rămâne la Fiorentina sau pleacă, asta e problema lui. De acum, va trebui să o rezolve singur”.

Mai aproape de împăcare cu Fiorentina

Publicaţia italiană La Nazione a apreciat că despărţirea dintre fraţii Becali şi Adrian Mutu ar putea fi un prim-pas spre o eventuală împăcare. „Nu se poate spune dacă ruptura dintre Mutu şi sfătuitorul său va influenţa decizia de revenire în lot a jucătorului, dar cu si-gu-ranţă alegerea românului va ajuta la o reapropiere de Della Valle (n.r. – Andrea Della Valle, preşedintele clubului AC Fiorentina)”, a scris publicaţia italiană. Potrivit sursei citate, Giovani Becali a fost cel care l-a sfătuit pe Mutu să părăsească echipa înaintea meciului Bologna – Fiorentina, iar de atunci jucătorul a avut doar probleme: a fost exclus din lot, i se cer daune, s-a declanşat o procedură pentru suspendarea salariului. „Mutu a arătat apoi că nu este de acord cu ideile impresarului său, aşa că până la urmă l-a concediat”, a scris şi violanews, citând La Nazione. Conform
site-ului italian, Mutu va fi impresariat de Pietro Chiodi.

Prima ruptură, în 2004

Adrian Mutu a rupt orice legătură cu fraţii Becali în 2004, la puţin timp după ce a fost implicat în scandalul drogurilor de la Londra. El a ales să fie impresariat de Alessandro Moggi, care l-a transferat mai întâi la Juventus Torino, iar apoi, la Fiorentina.

După mai bine de cinci ani, în care şi-au adus tot fel de acuze şi şi-au aruncat tot felul de invective unii altora, în 2009 Briliantul a semnat un nou contract de reprezentare cu firma fraţilor Becali. Noua înţelegere a fost perfectată după ce Mutu fost anunţat că trebuie să plătească celor de la Chelsea Londra nu mai puţin de 17 milioane de euro, amenda-record de care spera că va scăpa cu jutorul fraţilor Victor şi Giovani Becali.

Cele mai citite

Cum să alegi tematica potrivită pentru camera copilului tău: sfaturi și idei practice 

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

PMP și Forța Dreptei fac alianță și îl susțin pe Ludovic Orban la prezidențiale

Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi partidul Forţa Dreptei (FD) au anunţat, luni, că formează o alianță în perspectiva alegerilor parlamentare și prezidențiale de la...

Debitul Dunării se va dubla în zilele următoare

Dunărea a ieșit din matcă la Viena și sunt în pericol locuințe și din Budapesta Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a transmis...
Ultima oră
Pe aceeași temă