17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCum acţionează mafia imobiliară la Galaţi

Cum acţionează mafia imobiliară la Galaţi

Patru gălăţence şi-au înfiinţat o grupare de tip mafiot care a încasat peste 500.000 de euro cash prin revânzarea în serie a unor apartamente al căror proprietar era primăria. Banii au fost încasaţi ca „avansuri” la contractele de cumpărare a unor apartamente cu proprietari falşi.

După 16 percheziţii cu „mascaţii”, procurorii au ridicat de la domiciliu 18 persoane, iar după primele audieri le-au reţinut pe Brânduşa Miron (59 ani), Brigitta Pilat (58 ani), Aneta Bîrhală (47 ani) şi Mariana Stănilă (56 ani) pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Inculpatele lucrau prin Agenţiile imobiliare „Imobmiro” şi „Volaret”. Găseau chiriaşi ai Primăriei Galaţi cu datorii la întreţinere, cărora le propuneau să vândă apartamentele. Clienţii trebuiau să plătească un avans, pentru ca „proprietarul” să îşi plătească datoriile şi să dea avansul pentru altă casă. Era încheiat antecontractul, era încasat avansul, după care apartamentul era revândut. Aneta Bîrhală şi-a vândut de opt ori casa în care locuia, deşi în dosarul 18224/233/2009 Primăria Galaţi obţinuse evacuarea familiei sale. Stănilă şi Bîrhală au păcălit 19 clienţi, cu care au încheiat 28 de antecontracte şi au încasat cash avansurile pentru apartamente.

Şi cu banii luaţi, şi aruncaţi în stradă

Ion Bostan, cetăţean al Republicii Moldova, a fost „ţepuit” de Brânduşa Miron şi „Volaret”. În 2004, Bostan a cumpărat un apartament din blocul R6 de pe str. Alba Iulia, dar pentru că venea foarte rar la Galaţi s-a înţeles cu Brânduşa Miron să îi plătească ea impozitele. Brânduşa a mai vândut acelaşi apartament lui Relu Manole, lui Mihai Bordeianu şi familiei Valentina şi Valentin Toniţă, care acum locuiesc în apartament cu copiii lor de 1 an şi 5 ani. În 2007, Ion Bostan a venit să îşi plătească personal impozitele, a aflat că apartamentul a fost revândut şi a cerut în instanţă evacuarea familiei Toniţă. În dosarul 5518/233/2008, instanţa de la Judecătoria Galaţi a dispus pe 12.05.2010 ca familia Toniţă să elibereze casa. În octombrie, instanţa a admis cererea familiei Toniţă, de suspendare a cauzei, până la judecarea dosarului 11717/233/2007, aflat pe rolul Curţii de Apel. În acest dosar, apar ca părţi toţi cei patru „cumpărători”, dar s-a intrat pe lipsă de procedură pentru că nimeni nu ştie la ce adresă poate fi citat Relu Manole.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă