27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPloile torenţiale au ajuns în al treilea mare oraş din Australia

Ploile torenţiale au ajuns în al treilea mare oraş din Australia

Ploile torenţiale – care au provocat grave inundaţii în nord-estul Australiei – au ajuns luni la Brisbane, al treilea mare oraş al ţării, în timp ce situaţia din zonele afectate ale statului Queensland se înrăutăţeşte, potrivit Agerpres.
De la emiterea alertei, cele două milioane de locuitori din Brisbane au început să-şi protejeze locuinţele cu saci de nisip, mai ales în zonele mai joase. Autorităţile au avertizat populaţia să rămână acasă şi să evite şoselele până la trecerea furtunii. Patru persoane au murit de la Crăciun şi 11 din luna noiembrie, din cauza furtunii.

Inundaţiile au acoperit parţial localitatea Gypmie şi au întrerupt furnizarea de energie electrică în unele zone din Sunshine Coast, din cauza revărsării râului Mary. În alertă se află şi Gold Coast, ale cărei plaje sunt pline de turişti în această perioadă a anului. Premierul australian, Julia Gillard, a avertizat sâmbătă că va fi nevoie de sute de milioane de dolari pentru a înlătura efectele inundaţiilor, cele mai mari din ultimele cinci decenii.

Guvernul a deblocat până acum patru milioane de dolari pentru a ajuta 200.000 de persoane care au avut de suferit în urma intemperiilor şi a aprobat un fond special de aproape 77 milioane de dolari pentru administraţiile municipale.

Furtunile au lăsat în urmă 4.000 de persoane evacuate, 1.200 de locuinţe acoperite de ape şi aproape 11.000 deteriorate în Queensland.

Cele mai citite

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă