4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalAjutoarele ruse, acuzate de Roma ศ™i batjocorite de Londra

Ajutoarele ruse, acuzate de Roma ศ™i batjocorite de Londra

 

Un fost expert NATO în arme chimice spune cฤƒ Rusia a infiltrat spioni profitând de criza pandemicฤƒ globalฤƒ. Afirmaลฃia vine dupฤƒ ce cotidianul italian La Stampa a scris cฤƒ ajutoarele trimise de Rusia în Italia au fost într-o proporลฃie covârลŸitoare absolut inutile.

 

Italia ลŸi Rusia au intrat într-un aลŸa zis rฤƒzboi al cuvintelor, dupฤƒ ce Moscova a fost acuzatฤƒ cฤƒ a infiltrat spioni GRU printre medicii trimiลŸi în epicentrul pandemiei de coronavirus – Milano.

 

Schimbul de replici între douฤƒ ลฃฤƒri care nu au avut în mod tradiลฃional conflicte directe a apฤƒrut dupa ce cotidianul italian La Stampa a scris, potrivit Mediafax, cฤƒ materialele trimise de Rusia în Italia au fost nefolositoare.

 

Ruศ™ii au ajutat Italia când UE a uitat de Roma

 

Sฤƒptฤƒmâna trecutฤƒ, mai multe echipe trimise de autoritฤƒลฃile ruse s-au ocupat de dezinfecลฃia unor spitale ลŸi a unor centre de îngrijire din nordul Italiei, scrie ลŸi Moscow Times, care noteazฤƒ cฤƒ Vladimir Putin s-a folosit de aceastฤƒ situaลฃie pentru a exercita ceea ce se numeste ”soft power”.

 

La Stampa a mai scris joi cฤƒ printre cei 104 doctori ลŸi ”specialiลŸti” trimiลŸi de Rusia se aflฤƒ ofiลฃeri ai serviciului secret GRU. Afirmaลฃia a fost sprijinitฤƒ ลŸi de un fost expert al NATO, Hamish De Bretton.

 

”Fฤƒrฤƒ dubiu cฤƒ printre ei (medicii ศ™i specialiศ™tii trimiศ™i de Kremlin în Italia) se aflฤƒ ลŸi ofiลฃeri ai GRU”, a spus Hamish De Bretton.

 

În 2018, Marea Britanie a acuzat Rusia cฤƒ a trimis ofiลฃeri GRU pentru a-l asasina pe agentul dublu Sergei Skripal, otrฤƒvit cu o neurotoxinฤƒ.

 

Rusia acuzฤƒ de ”fakenews”

 

Ambasada Rusiei la Roma a reacลฃionat, publicând un comunicat al Ministerului Apฤƒrฤƒrii. Autoritฤƒลฃile ruse au caracterizat articolul din La Stampa ca fiind ”Fake news de tip rusofob”.

 

Purtฤƒtoarea de cuvânt a Ministerului Rus al Apฤƒrฤƒrii, Maria Zakharova, a afirmat cฤƒ italienii din Milano i-au primit pe ruลŸi cu aplauze ลŸi au cântat imnul Rusiei.

 

Moscova ศ™i BBC

Ambasada Rusiei la Londra a criticat BBC pentru un articol în care site-ul reลฃelei britanice de televiziune a cฤƒutat ”agenda ascunsฤƒ” în spatele spijinului oferit Italiei ลŸi Statelor Unite de Rusia în criza sanitarฤƒ provocatฤƒ de Covid-19.

Ambasada a rฤƒspuns articolului publicat de BBC pe 3 aprilie, „What does ‘From Russia with love’ really mean?” (Ce înseamnฤƒ cu adevฤƒrat „Din Rusia cu dragoste”?, n.r.), în care au fost demontate informaลฃiile apฤƒrute în presa rusฤƒ, care exagera recunoลŸtinลฃa Italiei pentru ajutor.

Admiลฃând cฤƒ „articolele din presa localฤƒ potrivit cฤƒrora steaguri ale Rusiei au fost arborate ลŸi imnul Rusiei cântat în Italia induc în eroare”, Ambasada a precizat într-un comunicat faptul cฤƒ ajutorul a fost oferit gratuit ลŸi la cererea prim-ministrului italian Giuseppe Conte.

Puritatea intenศ›iilor ruseศ™ti

„Este un semn al solidaritฤƒลฃii nostre cu poporul italian, fฤƒrฤƒ legฤƒturฤƒ cu vreo agendฤƒ politicฤƒ”, se aratฤƒ în comunicat. 

Articolul BBC face referire, de asemenea, la ziarul italian La Stampa care a citat un oficial de la Roma care a spus cฤƒ 80% din ajutor a fost „nefolositor”. Ajutoare medicale din Rusia au fost trimise în urmฤƒ cu câteva zile la New York, parte a operaลฃiunii Kremlinului intitulate „From Russia with Love”. La finalul lunii martie, un transport similar a ajuns în Italia, odatฤƒ cu 100 de medici ruลŸi.

Ultimele informaศ›ii despre Italia

Italia a raportat sâmbฤƒtฤƒ searฤƒ 681 de decese înregistrate în decurs de 24 de ore, acesta fiind cel mai mic numฤƒr înregistrat în ultimele nouฤƒ zile.

În total, în Italia au fost raportate 124.632 de cazuri ลŸi 15.362 de decese. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.805 de noi cazuri, potrivit News.ro. Optzeci de medici italieni ลŸi-au pierdut viaลฃa din cauza bolii provocate de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China.

Douฤƒzeci de chirurgi, anesteziลŸti ลŸi asistenลฃi din Ucraina, fฤƒrฤƒ legฤƒturฤƒ cu ajutorul rus, au ajuns sâmbฤƒtฤƒ în regiunea Marche din centrul Italiei, pentru a sprijini echipele medicale de aici.

Cele mai citite

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ