23.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialStarea de sănătate a generalului polonez Wojciech Jaruzelski s-a ameliorat

Starea de sănătate a generalului polonez Wojciech Jaruzelski s-a ameliorat

Starea de sănătate a fostului dictator comunist polonez, generalul Wojciech Jaruzelski, în vârstă de 87 de ani, spitalizat sâmbătă din cauza unei pneumonii şi a insuficienţei cardiace, s-a ameliorat, au anunţat joi medicii săi, relatează AFP, citata de Mediafax.

„Generalul Wojciech Jaruzelski a ajuns la noi la 25 decembrie cu simptome de pneumonie şi insuficienţă cardiacă”, a declarat Tadeusz Zechowicz, medic-şef la spitalul din Olsztyn, în nord-estul Poloniei.

„I-am prescris un tratament tipic în astfel de cazuri şi starea de sănătate a pacientului s-a ameliorat de la o zi la alta. Atunci când starea sa va fi bună şi stabilă, bolnavul se va întoarce acasă pentru continuarea tratamentului”, a adăugat el în cadrul unei conferinţe de presă transmise de televiziunea privată TVN24.

„Perioada de convalescenţă după o pneumonie gravă este de două până la trei săptămâni”, a precizat el.

La începutul anului 2008, generalul Jaruzelski a fost internat în spital pentru probleme cardiace şi pneumonie, iar în 2009 a suferit o intervenţie chirugicală pentru îndepărtarea unei formaţiuni canceroase.

Wojciech Jaruzelski a condus Polonia între 1981 şi 1989 şi a interzis, la sfârşitul anului 1981, mişcarea Solidaritatea, devenită primul sindicat independent din blocul comunist. Fost şef al statului şi al Partidului comunist polonez, Jaruzelski a fost pus sub acuzare în aprilie 2007 pentru „crime comuniste”, ca urmare a instituirii legii marţiale în Polonia, la 13 decembrie 1981. El riscă o condamnare la zece ani de închisoare dacă justiţia îl va declara vinovat.

Generalul Wojciech Jaruzelsk a înlesnit însă tranziţia democratică în Polonia, acceptând, în 1989, să împartă puterea cu opoziţia anticomunistă, reprezentată de sindicatul Solidaritatea. La sfârşitul anilor ’90, el s-a retras din viaţa publică.

Cele mai citite

Directorul de școală, demis când vrea primarul

Conform noului Regulament-Cadru, primarul și Consiliul local pot propune demiterea unui director de școală Începând cu anul școlar 2024-2025, directorii de școli pot fi demiși...

Ciolacu promite revoluția medicală: Investiții masive în fiecare județ

În PNRR sunt prevăzute peste două miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii sistemului sanitar Invitat la evenimentul ”Viitorul se construieşte azi! Sănătatea unei naţiuni pleacă...

VIDEO Iarnă severă în Africa de Sud. Numeroase drumuri au fost blocate, iar oamenii au rămas captivi în mașini

Vremea a creat haos în Africa de Sud, unde locuitorii din Johannesburg s-au trezit în mijlocul unei ierni neobișnuit de severe. A nins atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă