7.4 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăLifestyleFoodGabriel Băruţă de la Hotel FM: În finala Eurovision nu există un...

Gabriel Băruţă de la Hotel FM: În finala Eurovision nu există un tipar pentru care o piesă să fie declarată câştigătoare

Romanialibera.ro vă invită să-i cunoaşteţi pe cei care vor să reprezinte România în 2011 la Eurovision Song Contest. În fiecare zi veţi putea citi exclusiv pe romanialibera.ro un interviu cu artiştii participanţi la Selecţia Naţională Eurovision.

Astăzi vă prezentăm un interviu cu Gabriel Băruţă de la Hotel FM, trupă înscrisă în competiţie cu piesa „Change”.

Finalistul Selecţiei Naţionale Eurovision 2011 va fi decis chiar în noaptea de Revelion în cadrul unui show realizat de TVR.

De ce ai decis să participi la Eurovision?  
 
A fost o decizie firească având în vedere că la ediţia anterioară, Eurovision 2010, am fost apreciaţi atât de juriu cât şi de public pentru piesa  „Come as one” , chiar dacă nu am câştigat.
 
Care este povestea piesei „Change”? 
 
Povestea acestei piese este cât se poate de simplă. Cu puţin timp înainte de selecţia pieselor m-am gândit să creez o piesă dinamică şi pozitivă. Astfel, stând la o vorbă cu David, m-am aşezat la pian şi piesa a venit de la sine, iar pentru versuri am rămas la colaborarea cu Alexandra Ivan.
 
Ce aşteptări aveţi de la Selecţia Naţională Eurovision?
 
Ne dorim că această piesă să fie ascultată de un public cât mai divers şi să facă trecerea dintre ani memorabilă.
 
Cum vi se pare organizarea de până acum?
 
Având în vedere că Eurovisionul e cea mai mare competiţie muzicală am avut de a face doar cu profesionişti cum era şi firesc.
 
Ce show pregătiţi pentru Selecţia Naţională? Cum vor arăta costumele de scenă? Cine se ocupă de realizarea lor?
 
 Vom avea o imagine în concordanţă cu melodia şi o vestimentaţie bine studiată, realizată de creatoarea Simona Hulber.
 
 3 motive pentru care Hotel FM merită să reprezinte România la Eurovision 2011.
 
 Unul dintre motive ar fi piesa în sine, apoi interpretarea dată de solistul nostru David Bryan, un mesaj şi o imagine sinceră, lipsită de orice artificiu inutil care să aducă nuanţe penibile momentului nostru. 
 
 Ce piese participante la Selecţia Naţională ar avea cele mai mari şanse să reprezinte România, la Eurovision ? Cum ar arăta un Top 5?
 
 Nu pot să fac un clasament însă pot aminti câteva dintre piesele care mi-au atras atenţia şi care au şanse, fără a le pune neapărat într-o ordine Leticia, Distinto şi Ianna, Claudia Pavel, Mihai Alexandru. Ar mai fi şi alte piese care din punct de vedere muzical şi strict componistic sunt superbe dar cu şanse ceva mai mici la public.
 
 De ce concurenţi se teme Hotel FM cel mai mult?

De nici unul, toţi avem aceeaşi şansă şi cred că cel mai important e momentul din noaptea de Revelion.
 
 Ce calităţi trebuie să aibă o piesă ca să câştige un concurs cum este Eurovisionul?
 
 Nu există un tipar şi cred că nici măcar un standard de calitate (dacă e să ne luăm după rezultatul Lenei la Oslo).
 Pur şi simplu să ai o piesă care să placă, să fie interpretată bine, să încerci să fi original şi să-ţi joci şansa până la capăt. Părerile pot fi împărţite şi extrem de diverse, nu e ca în sport unde performanţele sunt măsurabile şi evidente. 

Urmăriţi videoclipul piesei „Change” cu care Hotel FM participă la Eurovision.

Cele mai citite

Fii brand întâi la tine acasă

Flori rare, crescute cu greu, uneori la umbră, deși au nevoie de lumină și soare mult, produsele românești sunt rara avis pe rafturile marilor...

Donald Trump îl atacă pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodată să lase să înceapă acest război

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cărui ţară a fost invadată de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodată să lase să...

Marcel Ciolacu: România va intra anul acesta în Schengen şi cu graniţele terestre

Premierul a afirmat că a rezolvat Schengen, după un eşec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat că are „mai multe informații” care îi permit...
Ultima oră
Pe aceeași temă