Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au închis temporar 65 de pensiuni din zona Bran – Moieciu – Fundata care ofereau servicii turistice fără a avea autorizaţii de funcţionare sau certificate de clasificare, potrivit NewsIn.
Cele 65 de pensiuni au fost închise în cadrul acţiunilor de control desfăşurate de către Comandamentul de Iarnă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor în perioada 27 noiembrie – 19 decembrie.
„Am obţinut date despre aceste pensiuni de pe Internet, de pe şase site-uri unde îşi făceau reclamă, după care am comparat datele de identificare şi adresele cu datele obţinute de la Registrul Comerţului. Comisari OPC au făcut rezervări pe Internet, s-au cazat la unele din aceste pensiuni, după câteva minute apărând şi echipele de control, astfel încât proprietarii pensiunilor nu au mai putut nega evidenţa, aceea că oferă cazare pentru turişti, deşi nu au autorizaţiile necesare pentru a face acest lucru. Cele 65 de pensiuni au primit decizie de închidere temporară, până când vor intra în legalitate”, a declarat, joi, Ionel Spătaru, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov.
În zilele următoare vor fi făcute noi controale la aceste pensiuni.
„În următoarele zile vom face noi controale la aceste pensiuni, iar, dacă se va dovedi că nu respectă deciziile de închidere, vom aplica amenzi de câte 20.000 de lei şi vom lua şi măsura înciderii definitive”, a afirmat Spătaru.
Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov a mai spus că în urma celor peste 400 de acţiuni de control desfăşurate la unităţi de cazare, de alimentaţie publică, prestatori şi furnizori de servicii din zonele Bran, Predeal şi Braşov – Poiana Braşov au fost aplicate amenzi totale în valoare de 831.350 de lei.
„Au fost oprite temporar de la comercializare produse alimentare şi nealimetare în valoare de 35.568 lei, au fost oprite definitiv de la comercializare produse expirate în valoare de 3.258 lei şi au fost distruse produse alimentare în valoare de 3.928 lei. Produsele distruse au fost ridicate în special din piaţa din faţa intrării la Castelul Bran, unde aşa-zişi producători vindeau ca produse 100% naturale mărfuri cumpărate de la alţi producători şi cărora le-au schimbat etichetele. Ca măsură complementară am dispus interzicerea vânzării de produse alimentare în această locaţie”, a mai declarat şeful CJPC Braşov.