7.4 C
București
vineri, 18 octombrie 2024
AcasăLifestyleFoodDalma: Majoritatea celor care vor urmări Eurovisionul în noaptea de Revelion vor...

Dalma: Majoritatea celor care vor urmări Eurovisionul în noaptea de Revelion vor fi pensionari şi oameni în vârstă

Romanialibera.ro vă invită să-i cunoaşteţi pe cei care vor să reprezinte România în 2011 la Eurovision Song Contest. În fiecare zi veţi putea citi exclusiv pe romanialibera.ro un interviu cu artiştii participanţi la Selecţia Naţională Eurovision.

Astăzi vă prezentăm un interviu cu Dalma, înscrisă în competiţie cu piesa „Song for Him”.

Finalistul Selecţiei Naţionale Eurovision 2011 va fi decis chiar în noaptea de Revelion în cadrul unui show realizat de TVR.

De ce ai decis să participi la Eurovision?  

Dalma: Mi-a plăcut mult melodia lui Liviu. Este altceva. Iniţial nu am vrut să mai  particip, chiar am refuzat să interpretez alte melodii care mi-au fost propuse. „Song For Him” mi-a atras atenţia pentru că are un mesaj inteligent şi un sound cu care mă pot identifica uşor.

Care este povestea piesei „Song for Him”? Ce atuuri are?

În primul rând, „Song For Him” este o poveste universală, nu pentru un cineva anume. Este o poveste de dragoste exprimată direct, sentimentele nu sunt ascunse. Atât din felul în care cânt cât şi din versuri puteţi vedea că personajul feminin din poveste nu-şi ascunde nici o clipă trăirile. Există întotdeauna şi o nesiguranţă în dragoste, mai ales înaintea unui moment important din viaţă cum este căsătoria. Ca viitoare mireasă, te întrebi, cred, măcar o secundă, dacă el este cel potrivit. Cred că melodia aceasta îi va ajuta pe cei în cumpănă să treacă peste momentele de îndoială şi să păşească în viaţă împreună fără sentimente ascunse. „Song For Him”  pune cărţile pe faţă în relaţia dintre ea şi  el.

Nu câştigul cu orice preţ este scopul meu. Vreau doar să spun oamenilor ceva sincer, frumos, care să rămână cu ei. Dacă vom câştiga, atât eu ca solistă cât şi Liviu şi Roxana ca şi compozitor şi textier, vom reuşi să transmitem acest mesaj la mult mai multă lume, şi pentru asta merită să mă lupt. La fel cum în videoclipul de promovare eu am prins buchetul aruncat de personajul din film, sper că şi publicul să prindă ideea la ceea ce le cânt, cu toată dragostea şi pasiunea mea pentru muzică. 

Atuurile piesei sunt date de faptul că este chiar diferită de orice altceva din concurs, chiar şi faţă de acel „ezoteric” format de Eurovision despre care toţi vorbesc.

Ce aşteptări ai de la Selecţia Naţională Eurovision?

În primul rând mă bucur că finala se ţine la TVR şi nu la Circ. Mă aştept ca liniile telefonice pentru votare să funcţioneze anul acesta, sunetul dat pe post să fie de calitate. Îmi pare rău că se ţine de Revelion, atât pentru că publicul este ocupat cu altceva cât şi pentru că este un concurs foarte serios şi merită toată atenţia mea. Luna decembrie este extraordinar de plină de evenimente pentru toată lumea inclusiv pentru mine. Mi-aş dori ca şi tinerii să devină un factor de decizie în ceea ce este reprezentativ pentru români la Eurovision, dar din cauză că ediţia aceasta se ţine de Revelion sunt sigură că majoritatea care vor urmări TVR vor fi pensionari şi oameni în vârstă. Nu cred că va pleca mai departe o piesă modernă, decât dacă juriul decide astfel.

 

Cum ţi se pare organizarea de până acum?

 Este multă forfotă, ca de obicei. Eu m-am obişnuit. Le mulţumesc tuturor celor implicaţi în organizare pentru că ştiu că şi ei ca şi mine, muncim  foarte mult. Este un efort de echipă.  

 3 motive pentru care meriţi să reprezinţi România la Eurovision 2011.

Avem o piesă originală, nu seamănă cu nimic altceva. Este foarte important în faza finală fiindcă acolo se caută exact acest lucru. Cred în mine şi în vocea mea, sunt sigură că va fi apreciat acest lucru. Vom avea un show interesant, care spune ceva. Nu este doar un act de prezenţa cu ceva făcut de dragul de a fi văzut la televizor, chiar avem un mesaj. Pe lângă asta, eu vorbesc limba engleză foarte bine şi am experienţa internaţională şi cred că şi acest lucru contează la promovarea mai departe a piesei. Avem un pachet complet.

Ce piese participante la Selecţia Naţională ar avea cele mai mari şanse să reprezinte România la Eurovision ? Cum ar arata un Top 5?   

Aş putea să zic un top, ar fi subiectiv, pentru că eu trebuie să cred că sunt nr.1. Pot să spun însă ce piese îmi plac. Cred că „Cinema Love”, „Change”, „Dreaming Of You”, „Open Your Eyes” şi „I Want You To Want Me” sunt piese bune şi îmi spun ceva. Şi celelalte melodii au ceva, dar eu am învăţat că este foarte important ceea ce cânţi live.

De ce concurenţi te temi?

Teamă e mult spus. Este doar un concurs şi sunt la a treia participare. Teama apare când îţi este viaţa sau familia ameninţată, poate, când ţi-e frică de ceva rău. Sper că nu am motive reale să mă tem de vreun concurent. Ce nu aş vrea să se întâmple este ca acest concurs să fie dominat de politică şi de interese ascunse, influenţe şi altele, cum se întâmplă foarte des în România zilelor noastre.

Ce calităţi trebuie să aibă o piesă că să câştige un concurs cum este Eurovisionul?    

Cred că este o întrebare pentru juriu sau public. Nu ştiu exact, dar cred că „Song For Him” oferă toate ingredientele importante, în viziunea mea. Avem o melodie originală, uşor de reţinut, cu un mesaj universal, dinamică şi pe care se poate dezvoltă un show vizual foarte uşor.  Proiectul are potenţial.

 
După Eurovision ce urmează? Un proiect nou?

Vacanţă, soare, marea. Pe 1 Ianuarie la 5 dimineaţa am avion către Caraibe. Când mă întorc, cu forţe proaspete, voi continua repetiile cu un proiect nou cu band, 150% live, piese noi, mereu o viziune proaspătă.

 Urmăriţi videoclipul piesei „Song for him” cu care Dalma participă la Eurovision.

Cele mai citite

Pensionare anticipată pentru românii care locuiesc în zone poluate

Un proiect legislativ, adoptat tacit de Senat, reintroduce această pensionare anticipată  De la 1 septembrie, noua Lege a pensiilor a înlocuit-o pe cea anterioară și...

Netanyahu spune că pacea este mai aproape după uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului mişcării palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferă şansa păcii în Orientul Mijlociu, a declarat joi seară premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Cazinoul din Constanța întredeschide ușa, după 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arăta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru că sunt refăcute după modelul original. Deși la începutul anului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă