Zeci de bucureşteni s-au adunat, luni, încă de la primele ore, la primul magazin de bunuri confiscate deschis în Capitală de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti, oamenii aşteptând la coadă să cumpere produse mai ieftine, potrivit Mediafax.
Bucureştenii s-au adunat încă de la primele ore ale dimineţii în faţa magazinului din strada Măriuca nr. 14, deşi acesta era programat să se deschidă la ora 9.00.
Cele câteva zeci de persoane s-au înghesuit la intrare, astfel că a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a se restabili ordinea. Accesul în magazin este permis treptat, astfel că în faţa acestuia s-a format o coadă de câteva zeci de metri.
Oamenii aşteaptă să cumpere produse variate – îmbrăcăminte, încălţăminte, electrocasnice, dar şi la decoraţiuni pentru bradul de Crăciun – la preţuri mai mici decât în alte centre comerciale.
Anunţul privind deschiderea magazinului de bunuri confiscate din strada Măriuca nr. 14, într-un fost sediu al Administraţiei Finanţelor Publice sector 4, a fost făcut vineri, de ANAF.
Prin această iniţiativă, ANAF speră ca încasările din valorificarea produselor confiscate să crească semnificativ.
„Încasările din valorificarea bunurilor confiscate au crescut cu 13% în primele 10 luni ale anului 2010 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2009. Acest fapt se datorează, pe de o parte, intensificării activităţilor de control ale ANAF şi ale structurilor subordonate – Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor, iar pe de altă parte se datorează unei mai bune organizări a activităţii de valorificare. Sperăm că, odată cu deschiderea în Capitală a acestui prim magazin ANAF de vânzare a mărfurilor confiscate, încasările din valorificarea acestor bunuri vor creşte semnificativ”, a declarat într-un comunicat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.
Costurile pentru amenajarea magazinului s-au ridicat la circa 15.000 lei.
ANAF a încasat 35,2 milioane lei în primele zece luni la nivel naţional din valorificarea bunurilor confiscate, abandonate sau alte sume plătite odată cu confiscarea. Instituţia dispune în prezent de 21 magazine de valorificare proprii în toată ţara.