13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialAtacatorul din fața Palatului Buckingham avea o sabie de 1,20 metri și...

Atacatorul din fața Palatului Buckingham avea o sabie de 1,20 metri și striga “Allah Akbar”

Bărbatul de 26 de ani, care se află acum în arest, și-a îndreptat autovehiculul pe care îl conducea spre o mașină a poliției, oprindu-se în fața ei într-o zonă din apropierea Palatului Buckingam, reședința reginei Elisabeta a II-a, a precizat poliția britanică, potrivit Agerpres.

Polițiști neînarmați au încercat să-l captureze pe șofer, aflat singur în mașină, și care s-a aplecat pentru a lua 'o sabie de 1,2 metri așezată în fața scaunului din dreapta'.

'Polițiștii au acționat foarte rapid pentru a-l reține. În timpul unei lupte, trei polițiști au suferit răni minore. Bărbatul, care a strigat de mai multe ori ,,Allah Akbar'', a fost neutralizat cu un spray (cu piper)'.

În momentul incidentului, regina Elisabeta a II-a se afla la reședința sa din Scoția, Castelul Balmoral.

'Polițiștii din cadrul direcției contrateroriste sunt însărcinați cu ancheta, în prezent având loc percheziții în regiunea Luton', a declarat comandantul direcției respective, Dean Haydon.

'Credem că bărbatul a acționat singur și nu căutăm alți suspecți în acest stadiu' al anchetei, a adăugat comandantul direcției respective de poliție, Dean Haydon, precizând că 'este normal ca incidentul să fie tratat, deocamdată, ca un act terorist'.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă