Guvernul României a aprobat miercuri Hotărârea privind alocarea a 7,03 milioane lei din bugetul Fondului pentru Mediu pentru finanţarea unor lucrări destinate prevenirii, înlăturării şi diminuării efectelor produse de inundaţiile din iunie-iulie 2010 la lucrările de gospodărire a apelor, potrivit NewsIn.
„La propunerea Ministerului Mediului şi Pădurilor, Guvernul României a aprobat, în şedinţa de miercuri, 8 decembrie, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea finanţării din bugetul Fondului pentru mediu a unor lucrări destinate prevenirii, înlăturării şi/sau diminuării efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase în perioada iunie-iulie 2010 la lucrările de gospodărire a apelor aferente unor obiective din domeniul public al statului, precum şi pentru modificarea anexei nr.3 la HG nr. 82/2010 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2010 al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, respectiv a Listei programelor finanţate din Fondul pentru mediu în anul 2010, cu modificările ulterioare”, se arată într-un comunicat emis miercuri de Ministerul Mediului şi Pădurilor.
Astfel, prin acest act normativ s-a aprobat alocarea din bugetul Fondului pentru Mediu a sumei de 2,08 milioane lei Municipiului Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, pentru consolidarea versantului Cozla în zona Trei Coline tronsoanele 1,2 şi 3.
De asemenea, s-a aprobat alocarea din bugetul Fondului pentru Mediu a sumei de 3,1 milioane lei, începând cu anul 2010, sub formă de finanţare nerambursabilă, Comunei Gârcina din judeţul Neamţ. Această suma va fi utilizată pentru consolidare terasamentului la Şcoala Generală Gârcina, punct Vişan, din Comuna Gârcina.
S-a aprobat totodată alocarea din bugetul Fondului pentru Mediu a sumei de 1,854 milioane lei, începând cu anul 2010, sub formă de finanţare nerambursabilă, Comunei Tarcău din judeţul Neamţ pentru refacerea obiectivului de Apărare mal stâng râul Tarcău, la intersecţie cu torent Martin, în satul Brateş.
„Beneficiarii vor contracta execuţia lucrărilor cu aplicarea prevederilor legislaţiei în vigoare privind achiziţiile publice referitoare la situaţiile de forţă majoră. De asemenea, beneficiarii vor urmări şi controla realizarea lucrărilor şi vor efectua recepţia acestora. Sumele aprobate prin acest act normativ se vor încasa în baza cererii şi a contractului de finanţare încheiat cu Administraţia Fondului pentru Mediu”, se mai arată în comunicat.
Aceste sume se vor deconta de către beneficiari, în mod eşalonat, în baza cererilor de tragere, pe măsura executării lucrărilor, mai informează reprezentanţii ministerului.