16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDirectorul şi trei angajaţi ai BCR Jibou, cercetaţi pentru dispariţia unor bani...

Directorul şi trei angajaţi ai BCR Jibou, cercetaţi pentru dispariţia unor bani din conturi

Directorul agenţiei BCR Jibou este cercetat penal de procurorii DIICOT pentru complicitate la delapidare, fals, uz de fals şi fraude informatice, iar în acelaşi caz sunt cercetaţi alţi trei angajaţi, unul fiind reţinut, după ce mai mulţi clienţi au reclamat dispariţia unor bani din conturi, infromează Mediafax.

O persoană din cele patru cercetate în acest caz a fost reţinută şi prezentată, marţi seară, Judecătoriei Zalău, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procurorul-şef al DIICOT Sălaj, Dan Buduşan, a declarat, marţi, că funcţionarul în cazul căruia s-a cerut arestarea este cercetat pentru delapidare în stare agravată, fals, uz de fals şi fraude informatice, în timp ce două casiere sunt cercetate penal pentru fraude informatice.

„În cazul conturilor de la agenţia BCR Jibou din care au fost sustrase sume de bani, sunt cercetate penal patru persoane. Este vorba de directorul agenţiei, cercetat pentru complicitate la delapidare, fals, uz de fals şi fraude informatice, de un funcţionar cercetat pentru delapidare în stare agravată, fals, uz de fals şi fraude informatice şi de două casiere, cercetate penal pentru fraude informatice. Funcţionarul a fost prezentat în faţa Judecătoriei Zalău, în această seară (marţi – n.r.) cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Instanţa nu a comunicat încă sentinţa”, a declarat Dan Buduşan.

Potrivit sursei citate, funcţionarul respectiv riscă până la 20 de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat, conform legislaţiei în vigoare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sălaj, Maria Cristea, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că, potrivit cercetărilor făcute în acest caz, în perioada 2007-2010 acel funcţionar al agenţiei BCR Jibou a fraudat mai multe persoane, efectuând operaţiuni neautorizate de retragere de numerar din conturile clienţilor. Astfel, bărbatul ar fi retras din conturi suma de aproximativ 50.000 de euro.

„Deşi au fost înregistrate la IPJ doar două plângeri împotriva angajatului agenţiei BCR Jibou, s-a descoperit că este vorba de opt persoane prejudiciate. În prezent, cazul se află în lucru la procurorii DIICOT, care au efectuat şi audierile necesare”, a adăugat Maria Cristea.

Poliţia Sălaj şi DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj au început cercetări în cazul agenţiei BCR Jibou la începutul lunii octombrie 2010, după ce doi cetăţeni au reclamat că din conturile pe care le aveau deschise la unitatea respectivă le-au dispărut sume de bani.

La vremea respectivă, conducerea BCR a început o analiză internă în cazul de la Jibou, ca urmare a unei sesizări scrise depuse de un client, urmând ca după finalizarea acesteia să se întreprindă demersurile necesare conform normelor şi legilor în vigoare.

Totodată, banca a asigurat clienţii că nu au de ce să se teamă pentru economiile depuse în conturi, a căror integritate o garantează.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă